Medi ambient

Els caçadors en barraca volen que el govern els defense a la UE igual com les festes amb foc

Creuen que no hi ha prou voluntat política per legalitzar-los

La directora de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Núria Buenaventura, ha presentat aquesta setmana els primers resultats de l'estudi, que per encàrrec del Departament de Medi Ambient va elaborar aquest hivern el Centre Tecnològic Forestal per determinar el grau de selectivitat de la caça en barraca. «No hi ha encara unes conclusions definitives i aquest estudi s'haurà de completar durant la propera campanya de caça», va explicar ahir Víctor Gimeno. La prova per elaborar-lo és va fer durant dotze dies en tres barraques, només una utilitzava el vesc per atrapar els ocells i en aquesta és on és van enganxar menys aus protegides. «Es van enganxar 101 tords i només vuit exemplars d'espècies protegides, això vol dir un percentatge de menys del vuit per cent», va assenyalar Gimeno, tot precisant que l'hora del dia, la mida de la barraca o el tipus de conreu on està instal·lada també poden ser factors que incrementen el percentatge de selectivitat. «Per tant haurem de continuar estudiant-ho», va afegir.

Els barraquistes consideren que les dades d'aquest estudi els donen la raó i lamenten que mentre és continue estudiant el tema la caça en barraca continuarà estant prohibida. «Creiem que no hi ha prou voluntat política per legalitzar la caça en barraca», diu el president de l'associació de barraquistes, Xavier Fontana, que reclama el mateix tracte per a la caça en barraca que el dels espectacles amb foc.

Per la seua banda, el delegat de SEO/Birdlife a l'Ebre, Ignasi Ripoll, fa una lectura de l'estudi del Centre Tecnològic i Forestal totalment oposada a la dels barraquistes. «Falten dades però queda demostrat que no és un mètode selectiu, per això Europa mai hi donarà el vistiplau», va assenyalar Ripoll tot afegint que el Departament de Medi Ambient està buscant la manera de legalitzar un mètode cinegètic que atempta contra el medi en lloc de protegir-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.