Medi ambient

medi ambient

Via lliure al pla especial Can Coma de Sant Jaume

Els veïns que van assistir a la sessió van increpar algunes intervencions

L'Ajuntament vol anar als tribunals

Els veïns de Sant Jaume de Llierca estan molt indignats amb l'opció de construir el centre de gestió de residus als terrenys no urbanitzables de Can Coma de Baix i així ho van fer notar ahir al ple del Consell de la Garrotxa responent amb ironia algunes de les intervencions i sobretot aplaudint els consellers que es van oposar a l'aprovació provisional del pla especial de la zona. Després de la votació, es van aixecar queixosos, i un d'ells es va encarar als consellers del govern i va insinuar que darrere la decisió hi ha interessos especulatius i fins i tot va arribar als insults. Dos agents dels Mossos d'Esquadra, companys seus i l'alcalde de Sant Jaume el van fer sortir.

Va quedar clar que, a la Garrotxa, hi cal una planta per millorar i abaratir la gestió dels residus, i també van quedar clares les posicions polítiques. Narcís Feixas (ERC) va criticar que CiU, al govern, no hagi escoltat els veïns, ni l'Ajuntament. Josep Guix (PSC) va justificar que tres consellers votessin a favor del pla perquè tots els informes eren favorables a la ubicació i dos s'abstinguessin per les formes utilitzades pel govern. Josep Berga (CiU) va dir que tretze organismes de la Generalitat han avalat el pla especial i que han descartat els altres dos emplaçaments. Els Mossos van limitar l'accés al ple a 25 persones perquè és un espai reduït. A fora, hi havia antiavalots.

LA FRASE

El Consell Comarcal no dóna respostes i la seva actuació aixeca sospites arreu del poble
Ferran Puig
alcalde de sant jaume de llierca

L'Ajuntament, disposat a anar als tribunals

L'alcalde, Ferran Puig (Junts- AM), va dir que s'havia ultratjat Sant Jaume, va reclamar a la Generalitat el seny que al seu parer el Consell no té i va anunciar que acudiran a la justícia si el projecte tira endavant. Puig va recordar que el mal menor és fer la planta en sòl industrial. El president del Consell, Joan Espona, va retreure a ERC que no hagi informat els veïns dels informes que hi ha sobre la taula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.