Medi ambient

Sant Cugat cedeix espai per a horts a entitats socials

El ple aprova que les que no tinguin ànim de lucre puguin aspirar a gestionar tres parcel·les que sumen fins a 9.700 m²

Es vol afavorir persones necessitades amb l'autoconsum alimentari

El ple de Sant Cugat ha aprovat cedir espais urbans de propietat municipal a entitats sense ànim de lucre i amb finalitats socials perquè hi desenvolupin projectes d'horts urbans, com ja fan altres municipis com ara Terrassa, i també compleix la moció institucional aprovada el juny del 2012 per a la promoció d'activitats agràries urbanes. D'aquesta manera amplia el ventall de zones urbanes destinades al cultiu, que s'afegiran a les que ja adjudica a jubilats des del 2008 al Turó de Can Mates.

En total es crearan tres grans parcel·les de titularitat municipal i la gestió dels horts anirà a càrrec de les entitats. Els usuaris seran persones en risc d'exclusió i també persones derivades des dels serveis socials a les entitats. En ambdós casos es farà un seguiment de l'evolució d'aquestes persones.

Les parcel·les on es crearan els horts són el parc urbà comprès entre el carrer Amposta i el carrer de Rafael Castañé (7.020 m²), l'espai de parc urbà d'origen agrícola de Can Solà (2.015 m²) i l'espai situat al carrer d'Andana (653 m²).

Més enllà del vessant social, el consistori també vol afavorir les activitats agràries, l'aproximació de la ciutadania a la terra, la promoció de l'autoconsum alimentari i la valoració de productes de proximitat.

Quan es van aprovar les bases que regulen el concurs públic de gestió dels horts, en què hi va haver dinous vots a favor i sis abstencions, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, va fer una crida al ple “perquè les entitats sense ànim de lucre presentin els seus projectes”. El termini de presentació de projectes s'acabarà un mes després de la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

El ple també va aprovar les condicions de la cessió de 46 places del pàrquing que l'empresa Empark gestiona a la plaça de la Vila per destinar-les a la flota de vehicles de la policia local pel canvi de seu. El consistori haurà de compensar l'empresa amb 350.000 euros.

LA XIFRA

9.700
metres quadrats
de tres finques municipals són els que es destinaran als projectes d'horts urbans.

L'IBI del 2011 i el 2012 no es torna

La qüestió relativa a l'impost sobre béns immobles (IBI) amb un tipus diferenciat mal aplicat sobre els solars sense edificar, que va publicar aquest diari el 21 de juny, i que obliga el consistori a tornar l'import del 2013 i el 2014 en compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va tornar a ser protagonista en el ple de juliol. Les empreses Vielsa SA, Golf Sant Cugat SA i Inmuebles y Terrenos de Cataluña SA van demanar que es retornin els imports corresponents als exercicis del 2011 i el 2012 –més de la meitat que havien pagat–, fet que es va desestimar amb una proposta de resolució que va rebre 21 vots a favor en el ple. Carles Brugarolas, tinent d'alcalde d'Economia, ho va justificar dient que cap d'ells no havia presentat un recurs administratiu dins del termini. A grans trets, la sentència conclou que es va aplicar erròniament un tipus diferenciat de l'1,04% als solars sense edificar quan s'havia d'aplicar el tipus general del 0,485%. El regidor creu que no beneficia la redistribució de la riquesa i sí els que especulen amb els terrenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona