L'Ajuntament desconeix l'origen de les pudors, però descarta que siguin perilloses

Treballa amb Medi Ambient per saber-ne la causa i desaconsella que es truqui massivament al 112

L'endemà que la Federació d'Associació de Veïns de Tarragona (FAVT) va fer pública una campanya en què instava tothom que sentís pudor a marcar el número d'emergències 112 per denunciar la falta d'atenció de les autoritats, el consistori tarragoní va tractar de temperar els ànims. L'encarregada va ser la regidora responsable de l'àrea de Medi Ambient, Carme Crespo, la qual, en un to conciliador, va assegurar: «Sempre estem amb els veïns i per això buscarem la solució del problema de les males olors.» Però això no va evitar que desaconsellés que se seguissin les recomanacions de l'ens veïnal presidit per Antoni Peco: «Hem de ser prudents perquè col·lapsant el número d'emergències no obtindrem la solució del problema.»

No és competència seva

Tot i que la competència per investigar l'origen de les fuites no és municipal, sinó del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Crespo no va defugir la responsabilitat i es va referir al treball conjunt entre la seva regidoria i l'Observatori de Salut i Medi Ambient. «Som l'única ciutat de Catalunya que té aquest acord, amb el qual confiem que puguem cooperar en la investigació.»

Amb referència als episodis de pudor dels darrers dies –des de dilluns, Protecció Civil havia rebut més d'una trentena de trucades de denúncia–, Crespo va reconèixer que «són molt molestos», però va negar que comportin cap perill ni cap risc per a la població». De totes maneres, l'Ajuntament treballa a consciència i es fa el seguiment de les zones en què s'han generat més denúncies, que són Sant Pere i Sant Pau, els barris de Ponent i la zona del port. Segons va informar Tarragona Ràdio, tècnics del Departament de Medi Ambient inspeccionen aquestes zones de la ciutat per tal d'esbrinar l'origen de les emissions de pudor, que podria ser àcid sulfhídric –ràpidament detectable a l'olfacte, però gens perillós, segons fonts de Medi Ambient del consistori tarragoní–. Això, però, no està contrastat, després de la quantitat de productes als quals atribueixen la pudor els veïns que han trucat al 112, van assegurar.

La FAVT matisa la crida

El portaveu de la FAVT va negar que l'objectiu de la campanya sigui crear un col·lapse al número d'emergències, sinó fer veure a les administracions que calen més mitjans per solucionar els problemes», i hi va afegir: «Perquè hem estat molt pacients durant molts anys. Tot és qüestió de posar-hi més esforços.» En aquest aspecte, va deixar entreveure que, tal com passa en les manifestacions, si hi hagués col·lapse en la centraleta del 112, es tractaria de «danys col·laterals». Per la seva banda, el president de la Federació de Veïns Segle XXI, Pedro Sánchez, es va desmarcar de la campanya de la FAVT perquè els seus membres no ho van trobar adequat: «Nosaltres hem demanat dades a l'AEQT i alhora estem buscant fórmules de fer pressió perquè també entenem que les coses no s'estan fent bé.»

El PP denuncia «passivitat»

S.C

El grup municipal del Partit Popular va qualificar «d'absurdes, sense sentit i impròpies d'una autoritat pública» les explicacions donades per la regidora Carme Crespo. «Demostren una clara manca de voluntat de defensar els tarragonins d'aquests repetits i intolerables episodis de mala olor», va denunciar el portaveu Alejandro Fernández. Per això el PP dóna tot el seu suport a la campanya de la FAVT titulada Prou de males olors a Tarragona perquè «s'estan amargant les nits a milers de persones a la ciutat i aquí ningú fa res», va cloure Fernández, tot qualificant de «vergonyosa» l'actuació de l'Ajuntament i de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.