Infraestructures

Vila recorda que en set anys a Figueres han mort cinc persones pel tren

L'alcalde figuerenc lamenta que la Generalitat i l'Estat només es preocupin del TAV i no solucionin el problema dels passos a nivell a la via convencional

L'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), ha tornat a manifestar la preocupació que genera el silenci de l'Estat i la Generalitat en relació amb el problema ferroviari al mig de la ciutat. “S'acaba el mandat i tenim la impressió que el govern de Catalunya no acaba de saber com s'han d'orientar les coses del tren a Figueres. Mantenim la sensació que s'han atès les necessitats estratègiques per fer possible la implantació del TAV, però no s'ha fet res per la millora de la línia convencional”, va comentar ahir l'alcalde figuerenc. Vila va recolzar el seu lament amb xifres i va dir que des de l'any 2003 i fins ara, cinc persones han mort atropellades pel tren als passos a nivell dels Fossos i de l'avinguda Vilallonga i que, en aquests punts, s'han produït cinc temptatives de suïcidi. També va recordar que dels setze passos a nivell o encreuaments de vies amb camins i carreteres que hi ha a la línia Barcelona-Portbou, dotze són a la demarcació de Girona. “En els darrers set anys, la Generalitat només ha suprimit el pas a nivell de Sant Jordi Desvalls. A les comarques gironines, doncs, ens sentim abandonats”.

Vila també va lamentar la confusió que generen les declaracions dels responsables en matèria d'infraestructures i el silenci “oficial”. Fa un mes va demanar una reunió a Madrid amb responsables de Foment per veure si les obres ferroviàries que es fan a Vilafant i Figueres es veurien afectades pels retalls en inversió i encara no ha obtingut cap resposta. “És indignant i inadmissible que en un mes, el ministre Blanco digui una cosa, el secretari de Mobilitat de la Generalitat es manifesti en la mateixa línia i vingui a un acte de partit el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i en digui una altra de diferent”.

LA XIFRA

5
Morts.
Des de l'any 2003 i fins ara, un total de cinc persones han mort en els dos passos a nivell de Figueres.

LA DATA

2010
El compromís.
Joaquim Nadal, en una resposta parlamentària, va fixar el 2010 per treure els passos a nivell.

LA FRASE

Tinc la impressió que el govern de Catalunya no acaba de saber com s'han d'orientar les coses
Santi Vila
ALCALDE DE FIGUERES

Els camions de bombers i les vies

Fa més de trenta anys, l'alcalde Pere Giró va fer entravessar els dos camions del parc de bombers al mig de les vies de l'avinguda Vilallonga. Va ser una contundent protesta pel que ja, en aquella època, suposava un maldecap per a Figueres. D'aleshores ençà, s'han posat moltes solucions sobre la taula, s'han elaborat costosos estudis, s'han donat terminis que no s'han acomplert i els partits han marejat la perdiu. Els passos a nivell, però, continuen allà mateix. Una altra cosa que també s'ha mantingut inamovible en tot aquest temps és la poca predisposició de l'Estat a resoldre-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Països nòrdics

Dinamarca ampliarà el dret a l’avortament fins a les 18 setmanes de gestació

barcelona
societat

El SAT Teatre Centre obre una campanya per captar socis

sant joan de les abadesses
policial

Els Mossos desplegaran la Unitat de Medi Ambient al port de Tarragona al juny

TARRAGONA
salut

El Col·legi d’Infermeres exigeix el triple de llevadores a Tarragona i l’Ebre

TARRAGONA
Infraestructures i serveis

La parada de Glòries del tramvia es posarà en servei dijous

Barcelona
estats units

Mor un segon denunciant de Boeing que havia alertat sobre problemes de qualitat

barcelona
PERPINYÀ

L’EsCat rep sis projectes per optar a ajudes de 2,2 milions d’euros

PERPINYÀ
SOCIETAT

Engeguen un dispositiu de vigilància per combatre el top manta a Cambrils

Cambrils
judicial

Comença el judici a l’acusat de matar un home per segrestar una dona i violar-la

cALONGE