Infraestructures

Els turistes es gasten 347 milions

El 2009 van arribar 1.706.000 viatgers

Hi va haver 4.188.000 pernoctacions

Els turistes vénen a Salou

L'activitat a l'aeroport de Reus ha caigut aquest primer semestre de l'any: s'ha registrat un 21,2% menys de passatgers que el mateix període de l'any passat, mentre que també hi ha hagut una davallada del 16,9% entre les operacions d'enlairament i d'aterratge. S'haurà de veure com evolucionen aquestes dades d'aquí a finals d'any, però la frenètica activitat de l'aeroport de Reus durant el 2009 es tradueix en unes xifres, d'altra banda, no gens decebedores, ja que va ser la infraestructura aeroportuària del país i de l'Estat amb més creixement durant el primer semestre de l'any passat: s'hi va registrar una activitat de 1.706.000 passatgers: el 29%, provinents de vol xàrter i el 71%, de vols de baix cost. Així, els turistes que van arribar via aeroport durant tot l'any 2009 van gastar-se 347 milions d'euros (vegeu el gràfic), la qual cosa demostra que l'aeroport es consolida com un dels elements que contribueixen a impulsar l'economia del territori.

Els viatgers, que vénen amb vols xàrter i amb vols de baix cost, han generat un total de 4.188.000 pernoctacions a tota l'àrea de Tarragona, un 22,9% del total que hi va haver a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, segons dades que ha recollit el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Això suposa que dels usuaris dels vols de baix cost, 286.000 s'han quedat a la Costa Daurada, una xifra lleugerament superior a la dels vols xàrter, ja que dels d'aquest cas s'hi han quedat 231.000 turistes.

Més arribades

Així doncs, l'aeroport presenta una activitat més frenètica quant al nombre d'arribades en vols de baix cost, el 76% del total, mentre que només el 24% fan servir la infraestructura aeroportuària per sortir de Catalunya.

Els passatgers que arriben per quedar-se a la Costa Daurada –la majoria, segons el Patronat de Turisme– vénen de vacances; una xifra que augmenta respecte a l'any passat, que hi va haver un elevat nombre de viatgers que venien de visita o per feina. I tot i que la proporció d'usuaris que vénen sols és elevada –sobretot els primers i darrers mesos de l'any–, a l'estiu prefereixen viatjar amb la família o amb la parella.

Els vols de Ryanair

Aena inaugurava divendres la nova terminal de sortides, i l'aeroport cada cop es fa més gran. L'única companyia aèria que hi opera –la irlandesa de baix cost Ryanair– ofereix 29 destinacions diferents en temporada alta.

4,1
és el nombre
de pernoctacions (en milions) que van generar els turistes l'any passat.
347
són els milions d'euros
que els turistes que arriben es gasten al territori durant la seva estada.
1,7
és el nombre
de passatgers (en milions) que va registrar l'aeroport de Reus durant el 2009.

Les preferències dels visitants

Tot i que Barcelona és la ciutat que més agrada als turistes durant els mesos més freds de l'any, Salou continua al capdavant del rànquing, tot i que també arriben atrets cada cop més per Cambrils, la Pineda i Tarragona. Els visitants que arriben trien hotels, hostals i pensions com a allotjament, tot i que augmenta la proporció d'usuaris que es queden en cases de familiars o amics, o també els que s'instal·len en cases de lloguer o apartaments. Els turistes, com és obvi, vénen atrets pel sol, la platja i pel parc d'atraccions Port Aventura, però també pel que paguen pel vol.

Els turistes de vols de baix cost vénen per recomanació o perquè ho han consultat via internet, mentre que la tendència és ben diferent pel que fa als viatgers de vols xàrter, ja que aquests consulten a les agències de viatge. Pel que fa la durada del viatge, els que vénen amb vols xàrter s'hi estan, de mitjana, 9,2 dies, mentre que són menys els dies d'estada dels viatgers de vols de baix cost: 7,7 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia