Infraestructures i serveis

Roses espera vuit escales de creuer durant aquest 2022

El vaixell ‘Hanseatic Nature’ arriba per primer cop a Roses i dona per començada la temporada

El port de Roses va donar ahir el tret de sortida a la temporada de creuers 2022, que anirà del 17 d’abril al 9 de novembre. El primer vaixell de la temporada va ser el Hanseatic Nature, que va arribar per primera vegada a Roses, igual que la naviliera Happag Lloyds.

El vaixell de creuer va arribar ahir a les 7.30 h del port de Seta, va fondejar a la badia de Roses i a les 7 de la tarda va sortir cap al port de Tarragona. Portava uns 138 passatgers, la majoria de nacionalitat alemanya. En total, aquest any per Roses passaran vuit vaixells, que s’afegeixen a les 57 que amarraran a l’altre gran port de la Costa Brava, Palamós.

El litoral gironí es prepara per viure una temporada “de rècord” pel que fa a l’arribada de vaixells de creuer als ports de Palamós i Roses. En total, el govern espera que arribin uns 60.000 passatgers entre les dues instal·lacions, repartits en 66 escales, un 32% més respecte al 2019. Pel que fa a visitants, l’increment és d’un 6%. Tot plegat generarà un impacte econòmic de 5,4 milions d’euros, segons les estimacions que ha fet el govern.

El president de Ports de la Generalitat, Pere Vila, va destacar que a Palamós un 67% dels vaixells que hi estacionaran ho faran en temporada baixa, un fet que beneficia la “desestacionalització” del turisme que passa per la zona.

A l’acte d’inici de la temporada hi havia també l’alcalde de Roses, Joan Plana, i, en representació del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Diputació de Girona, la diputada Montse Mindan.

LA XIFRA

65
vaixells de creuer.
Són els que està previst que amarrin als dos ports gironins. A Palamós se n’esperen 57.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia