Bonificacions a l'IBI i a la taxa d'escombraries

Per compensar els perjudicis que els ha ocasionat als comerços de l'avinguda Alcalde Palau els dos anys i dos mesos d'obres del pont penjant, l'Ajuntament s'ha compromès a bonificar als catorze establiments del carrer l'impost de béns immobles (IBI) i també la taxa d'escombraries. «Encara no ho hem concretat, però podrien ser bonificacions d'un 30 a un 40%», va precisar l'alcalde, Manel Ferré, que va recordar que tot i que l'Ajuntament no és l'administració actuant, i per tant no és el responsable del retard de les obres, «sí que entenem que s'ha causat a aquest establiments un perjudici». Aquesta modificació s'aprovaria per comissió de govern o el mateix alcalde emetria un decret d'alcaldia de comú acord amb els comerciants.

Millora urbana

A banda, d'aquestes bonificacions el consistori també preveu dur a terme actuacions de millora urbana a l'avinguda Alcalde Palau. Aquestes actuacions consistirien bàsicament en canviar el mobiliari urbà, l'enllumenat i els arbres del carrer. «Estem parlant d'una actuació que podríem executar dins d'aquest mateix mes d'abril», va dir l'alcalde.

Inauguració oficial

A més, l'Ajuntament també prepara un acte d'inauguració oficial de les obres del pont penjant, que es podria celebrar el proper mes de juny i fer-lo coincidir amb la cloenda del centenari del títol de ciutat. De fet, l'acte d'ahir en el qual va participar la subdelegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarés, més que una inauguració es pot considerar una visita de final d'obres per donar més ressò a la reobertura del pont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.