Infraestructures i serveis

Govern i Moncloa tanquen l’acord per la B-40 a canvi de 914 milions per a infraestructures

El pacte s’ha de firmar aquesta pròxima setmana

La Generalitat i el govern espanyol han arribat finalment a un acord sobre la B-40, que ha d’allargar la ronda Nord des de Terrassa a Sabadell i Castellar del Vallès. El pacte, que segons informa TV3, es firmarà aquesta pròxima setmana, inclou també la transferència de 914 milions d’euros per a executar diverses obres en infraestructures. La B-40 va ser una de les condicions de l’acord de pressupostos que el govern va arribar amb el PSC fa uns mesos i que s’hauria d’haver tancat aquesta primavera.

El paquet d’infraestructures són obres que ERC va incloure en els pressupostos de l’Estat i que ara executarà, tot i que la totalitat del cost l’assumirà el govern espanyol.

Entre les obres que es preveuen, més enllà de la B-40, hi ha millores a l’N-260, l’Eix Pirinenc, millores en les connexions a l’N-2 al Maresme i les autopistes AP-2 i AP-7, a més de dos nous intercanviadors entre la línia de Rodalies i la de Ferrocarrils a Sant Cugat del Vallès. El traspàs acordat, segons informa la televisió catalana, suma 914 milions, dels quals 384 seran per a la C-32, 250 per a l’AP-7 i l’AP-2, 260 per a l’N-260 i 20 per a l’intercanviador Rodalies-FGC.

L’anunci de l’acord arriba just quan aquesta pròxim dijous 6 de juliol se celebrarà la primer reunió de seguiment de l’acord dels pressupostos, que a part de la B-40 també incloïa la la licitació de l’ampliació de la dessaladora de Tordera, l’increment d’un 4% de les tarifes de tots els serveis socials, a més de desencallar el projecte del Hard Rock i la modernització de l’Aeroport del Prat, entre altres.

Fonts citades per l’ACN, expliquen que el protocol de l’acord no preveu que la B-40 sigui una via d’alta capacitat, que es limitarà al tram entre les dues cocapitals vallesanes i que se sufragarà íntegrament amb pressupost estatal i no de la disposició addicional tercera de l’Estatut, com volia el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot