Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Jordi Masquef aborda l’aparcament de proximitat a Figueres amb noves propostes

Aparcar a Figueres fa molts anys que és una tasca complicada. Els aparcaments de proximitat, dissuasius, són unes de les mesures que han donat més solucions als usuaris i en què els diferents ajuntaments han tingut més interès en els darrers anys. Ara, el nou govern encapçalat per Jordi Masquef arriba amb noves idees i, algunes d’elles, incideixen en l’aplicació de diverses mesures per fer més efectiva la política de facilitar als visitants de la ciutat espais amplis per aparcar sense haver de passar per caixa. Dues són les bosses d’aparcament perimetral gratuït que tenen més èxit entre els visitants i les persones que venen a treballar a la ciutat: el de la carretera de Llançà, a tocar de la plaça El·líptica, i el de la carretera del Far, a l’antic camp de futbol.

El nou govern municipal ja està estudiant la viabilitat de diverses opcions, segons va avançar fa uns dies l’alcalde Jordi Masquef. Revelava aquesta setmana la voluntat de fer “aparcament de proximitat en els diferents punts cardinals de la ciutat”. En aquest sentit, explicava en aquest diari que ja ha dut a terme “diverses gestions”.

L’aparcament del carrer del Far no va tenir èxit en els primers anys de la seva implantació. Aquesta mala tendència, però, va fer un tomb a mitjans de l’any passat, quan es van notar els efectes de dues mesures que havien fet multiplicar el nombre d’usuaris per cinc: l’aplicació de la gratuïtat i també els canvis de sentit de circulació dels carrers del Far i del Progrés. La gratuïtat va arribar el mes de maig del 2022, el canvi de sentit, un pèl més tard. Unes setmanes després de decretar-se aquesta gratuïtat –anteriorment per aparcar-hi calia pagar un peatge tou tarifat per minuts– es va aplicar la mesura que va resultar definitiva per al bon rendiment d’aquesta zona de pàrquing: el canvi de sentit del carrer del Far –ara es pot fer el gir a l’esquerra des de l’avinguda de Vilallonga– i del carrer del Progrés, que és el carrer paral·lel a la via del tren. Així mateix, en aquests mesos es va suprimir l’aparcament en línia que hi havia al carrer del Far en vista de la possibilitat que els veïns que hi aparcaven ho podien fer, sense cap cost, a l’interior del solar habilitat. Al llarg del 2022 i fins ara, el nombre d’usuaris s’ha multiplicat.

En vista del seu èxit, ara l’alcalde Masquef es planteja ampliar-lo. L’engrandiment de l’aparcament del Far és un dels primers objectius: “La idea seria tirar el mur perimetral de l’avinguda de Vilallonga, la graderia de darrere la porteria, per fer molt més visible aquest aparcament i guanyar places.” La mesura que té en projecte l’alcalde Masquef és aprofitar el terreny que la ciutat té llogat a l’Asil Vilallonga, el propietari del terreny, fent arribar la zona de pàrquing fins a la graderia de l’antic camp de futbol. L’enderroc probablement caldria pactar-lo amb la propietat. Aquest pàrquing, que pot arribar a facilitar l’aparcament a 327 vehicles, es va llogar per deu anys, sent alcalde precisament Masquef. Va rebre llavors el vistiplau que l’oposició havia negat a l’alcaldessa Marta Felip, que era qui havia iniciat els tràmits. L’Ajuntament hi va haver d’invertir per poder-lo adequar, amb una despesa que es va fer en dues fases.

Plaça El·líptica

A tocar de l’aparcament de la carretera de Llançà, a la plaça El·líptica, entre els carrers de les Hortes i de Vilabertran i la plaça de Josep Tarradellas, hi ha un solar privat que possibilitaria fer-hi un aparcament per a uns 80 o 85 vehicles. “El tenim en estudi també”, apuntava.

Una altra de les opcions que Masquef i el seu equip estan avaluant és llogar els terrenys d’Adif, al vessant est de la ciutat. Al nord de la ciutat hi ha també un terreny de 10.000 m² a l’avinguda de Perpinyà que Masquef pensa que seria un molt adequat per a un aparcament. “S’hi podrien encabir entre 150 i 200 cotxes. Caldria estudiar si seria de compra o de lloguer”, manifestava.

Finalment, al sud de Figueres el govern està estudiant també l’adquisició d’un solar propietat de l’Incasòl. Està situat al barri de la Creu de la Mà/Rally Sud, just darrere el supermercat Esclat, al costat de la ronda sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins