Infraestructures i serveis

Alcaldes de municipis de l’Alt Empordà amb estació crearan un grup de treball per coordinar accions

S’han reunit a Figueres per treballar pel futur del tren de l’Empordà

Els alcaldes de municipis de l’Alt Empordà pels quals passa la línia ferroviària crearan un grup de treball per col·laborar i coordinar accions davant les administracions en la millora de la xarxa ferroviària a la comarca. Aquest és un dels acords als quals han arribat avui després de reunir-se a l’Ajuntament de Figueres, per informar de l’estat de la redacció dels projectes de les infraestructures ferroviàries i viàries que incideixen a l’àrea urbana i a la resta de la comarca. Hi han assistit l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez; l’alcalde de Camallera, Esteve Gironès; Àngel Posas, alcalde de Sant Miquel de Fluvià; Albert Ramos, alcalde de Vilamalla; el regidor de Còlera, Àlex Camps; la primera tinent d’alcalde de Llançà, Sílvia Barris i Joana Cobo, de Vilajuïga. També han acordat manifestar el suport a què a les estacions de Camallera i Vilajuïga s’aturin els trens de Mitja Distància, tant bon punt estiguin enllestides les obres d’adaptació de les respectives plataformes. Finalment, també han acordat plantejar al Ministeri de Transports i a la Generalitat de Catalunya la creació d’un tren transfronterer Girona- Figueres- Perpinyà.

Altres temes que s’han tractat és la construcció de la nova Estació Intermodal Figueres- Vilafant (tren convencional i alta velocitat), on s’ha posat de manifest el compromís del Ministeri de Transports i ADIF per garantir la continuïtat del servei ferroviari de viatgers des de la nova estació fins a Portbou, mantenint l’enllaç internacional. ADIF dins el primer trimestre de 2024, publicarà el Plec de Clàusules per la licitació del projecte constructiu de la Variant de Figueres i de l’estació intermodal Figueres Vilafant, com a projecte integral, de tot el seu traçat, que tindrà una longitud de 13.760 metres, i que passa pels termes municipals de Vilamalla, el Far d’Empordà, Santa Llogaia d’Àlguema, Vilafant, Figueres, Cabanes, Vilabertran i Peralada, on enllaça amb l’actual línia fins a Portbou. El tram des de Vilamalla fins a l’estació Figueres Vilafant, actualment executat amb una sola via es desdoblarà per dotar-la de doble via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva