Infraestructures i serveis

Infraestructures

Santa Coloma reaprofita la fuita de 68.000 litres de la canonada Ter-Barcelona

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha iniciat avui els treballs per reaprofitar l’aigua que es perd a la canonada central que connecta la potabilitzadora del Ter amb Barcelona, a la fuita que hi ha al barri de les Oliveres, al costat de la plaça del Che Guevara. Segons Aigua Ter Llobregat (ATLL) es perden diàriament 68.000 litres. Es faran servir vehicles cisterna especials per recollir part de l’aigua i poder introduir-la als sistemes de rec de supervivència de l’arbrat forestal i de jardineria i també, per la neteja, que ja fa servir aigua freàtica de fa temps. El pla d’aprofitament s’anirà incrementant amb la instal·lació de dipòsits, canalitzacions i l’ús de camions cisterna

Aquesta canonada és la mateixa que té una fuita més important al barri de Canyet de Badalona amb una pèrdua de més de 180.000 litres diaris. De fet, a Badalona, l’octubre passat ja es va fer la instal·lació d’una nova canonada de 70 metres per desviar l’aigua i reconduir-la al sistema de canalització d’aigua freàtica municipal i emmagatzemar-la en un dipòsit. D’allí s’extreu per, entre d’altres, regar les zones verdes de part de la ciutat. Des de l’Ajuntament explicaven ahir que s’aconsegueix recuperar un 90% de l’aigua de la fuita. En una reunió mantinguda dimecres a la seu de l’ATLL, Sònia Egea, regidora de Medi Ambient, va traslladar la necessitat que es trobi la manera de recuperar aquest 10% d’aigua que es perd i que es pensi en alternatives a la canonada provisional de Badalona, ja que no aguantarà fins que s’acabi la canalització definitiva, el 2026. Badalona està a l’espera d’una visita de tècnics de l’ATLL.

Per la seva part, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, comentava que s’ha reclamat a l’ATLL la reparació de la fuita i l’aplicació de mesures per reutilitzar l’aigua mentre es procedeix a la reparació. “Els nostres veïns i veïnes estan preocupats per aquesta situació i més ara amb l’emergència per sequera. Mentre no es repara i l’ATLL acaba l’estudi sobre mesures de reaprofitament, comencem a fer servir aquesta aigua.”

El Director de l’ATLL, David Vila, va informar dimecres a Núria Parlon; Bartolomé Egea, alcalde de Montcada i Reixach; i Sònia Egea, regidora de Medi Ambient de Badalona del projecte de desdoblament de la canonada per procedir a la reparació de les fuites. Aquesta canonada, que té 3 metres de diàmetre, va entrar en servei l’any 1966. Des de la planta d’ATL a Cardedeu fins el centre de distribució de la Trinitat pateix diferents fuites en aquests municipis.

ATLL té previst licitar les obres durant el primer trimestre de 2024. Un cop licitades després de l’estiu, tindran una duració estimada de dos anys. Finançades per ATLL i executades per infraestructures.cat tenen un cost de 36 milions d’euros. Quan s’acabin, a finals del 2026 es podrà posar en servei aquesta canalització alternativa i procedir la reparació de l’actual conducció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva