Infraestructures i serveis

BANYOLES

El despatx SOM Open Energy dissenyarà el projecte de rehabilitació de Can Tarradas

El contracte entre l’Ajuntament i el despatx d’enginyeria i arquitectura ja s’ha formalitzat

La rehabilitació d’aquest edifici compta amb una subvenció de 965.000 euros dels Fons Next Generation

L’Ajuntament de Banyoles ha adjudicat a SOM Open Energy la redacció del projecte de reforma de l’edifici Can Tarradas per reconvertir-lo en un nou equipament sociocultural que inclogui un Centre d’Art, amb criteris d’eficiència energètica. Al procés de licitació s’hi van presentar un total de 10 empreses i el despatx d’enginyeria i arquitectura de Molins de Rei ha estat la que ha obtingut una puntuació més gran.

La conversió de l’antic edifici de Mobles Tarradas en un Centre d’Art fa una nova passa amb l’adjudicació del projecte de rehabilitació que anirà a càrrec de SOM Open Energy, que ha estat l’empresa amb més punts de les 10 que van concórrer a la licitació, i que ha presentat una oferta econòmica de 29.350,50 euros. A partir de la formalització del contracte el passat 23 de febrer comença el compte enrere doncs perquè l’empresa redacti del Projecte d’Activitats i Executiu de la reforma de l’edifici amb criteris d’eficiència energètica i la presenti a l’Ajuntament de Banyoles.

La rehabilitació de l’edifici de Can Tarradas, adquirit pel consistori l’any 2020, està lligada al fet que el futur Centre d’Art compti amb la col·lecció Gimferrer com a fons permanent segons l’acord signat amb el col·leccionista el desembre de 2022. El nou equipament inclourà també un espai dedicat als moviments artístics banyolins o un espai d’exposicions temporals. Si bé laremodelació no afectarà a l’estructura general de l’edifici, aquesta sí que ha de tenir en compte riteris d’eficiència energètica, així com la millora de l’accessibilitat.

Un cop SOM Open Energy hagi presentat el projecte i l’Ajuntament l’hagi aprovat, serà el moment n quèes licitarà l’execució de l’obra de reforma, que s’ha previst per un cost total de .399.044,36 euros, dels quals 965.763,60 euros els aporta el Plan de Recuperación, ransformación y Resiliencia finançat pels Fons Europeus Next Generation, una subvenció que a atorgar el Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana a través de la convocatòria e “Ayudas para la rehabilitación de edificios de titularidad pública”.

El regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Miquel Cuenca, destaca que “entrem en la fase més estratègica del projecte de Can Tarradas, el moment de la presa de decisions coincidint amb la redacció del projecte del nou equipament, que elaborarà un despatx amb un equip jove però amb sobrada experiència en la rehabilitació d’edificis amb criteris d’eficiència energètica.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva