Infraestructures i serveis

Infraestructures i serveis

El baixador del polígon del Segre ja funciona

Es preveu que donarà servei a 23.000 usuaris l’any

El nou baixador de tren al polígon industrial del Segre de Lleida ha entrat en funcionament aquest dilluns. Forma part de la línia Lleida-la Pobla de Segur de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i facilitarà els desplaçaments en transport públic a les persones que treballen a la zona així com l’accés a espais d’interès natural i cultural com la partida de Grenyana, el parc de la Mitjana i el Molí de Cervià. Segons la consellera de Territori, Ester Capella, que ha inaugurat el baixador, “La millora del corredor ferroviari de Lleida ha estat i és prioritat” del departament. Des de Territori preveuen que uns 23.000 usuaris facin ús anualment d’aquest baixador amb parada facultativa, és a dir, serà el viatger qui haurà de demanar l’aturada al baixador amb antelació. El nou baixador s’ha construït amb un pressupost de 453.000 euros, procedents dels fons Next Generation, entre les estacions de Lleida-Pirineus i d’Alcoletge, a la línia Lleida-La Pobla de Segur. A la inauguració també ha assistit el president de FGC, Toni Segarra i l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que han arribat en tren al nou espai. Els treballs es van iniciar el novembre passat amb el condicionament del pas de vianants que permetrà l’accés al baixador des del Polígon industrial del Segre, a l’avinguda Indústria.

La consellera Capella ha aprofitat l’acte inaugural del baixador per posar sobre la taula l’augment de passatgers registrat en el tram Lleida-Cervera després de l’ampliació de freqüències que s’hi va estrenar a principis de febrer. “Des que vam posar en servei la nova línia RL3 més d’11.500 passatgers ja n’han fet ús. Amb aquests nous usuaris se li han de sumar els més de 25.500 usuaris que ha registrat aquest mes l’R12. La suma total de les dues línies ja supera els 37.000 viatgers mensuals, la qual cosa representa un increment del 29% de la demanda respecte al mateix període de l’any passat, quan encara no existia la RL3”, ha detallat Capella, com recull l’ACN. Segons la consellera el traspàs de Rodalies “segueix avançant com marca el calendari previst”, tot i que Aragonès hagi signat la convocatòria d’eleccions per al 12 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins