Els terrissaires temen la fi del negoci

Josep Pou, president de l'Associació de Terrissaires de les Comarques Gironines –que engloba membres de la Bisbal, Breda i Quart–, tem que la decisió a favor de l'opció sud expressada pel conseller Joaquim Nadal acabi afectant el negoci terrissaire de la Bisbal i també de tot Girona. El traçat proposat passa per la zona de Vacamorta, entre la Bisbal i Cruïlles, que és on hi ha les terreres d'on s'extreu l'argila. Tot i això, el projecte preveu construir un túnel. Pou, però, considera: «Aquest traçat ens pot fer tancar algunes terreres, i posa en perill el sector, perquè aquesta és la terra més bona que hi ha per aquí, i és la que es fa servir per fer totxanes, plats de terrissa, testos de ceràmica... Tota la terra surt d'aquí, i si l'hem d'anar a buscar a fora no sortiran els números.» Pou calcula que el sector que utilitza les terreres de Vacamorta genera uns 800 llocs de treball –entre directes i indirectes–, i defensa l'opció nord de la variant: «La nord és una alternativa més bona, no entenc per què ha de ser la sud.»

Afectació en el descens turístic

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació d'Antiquaris, Brocanters i Restauradors de la Bisbal, Rosa Maria Jordi, diu que estan «esgarrifats de la destrossa que faran del territori» i denuncia que a les administracions «no se'ls hagi ocorregut cap solució que no sigui la de la variant». A més, considera que oferint l'opció del nord i la del sud han dividit la població. «Per quinze dies complicats que hi ha a l'any, faran malbé l'encant de la Bisbal», diu Jordi, que creu que les noves infraestructures que s'estan duent a terme malmeten la riquesa natural de la zona i provoquen que molts turistes deixin de venir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses