Infraestructures

El PSC felicita el govern per l'acord i reclama que s'apugin les taxes al Prat

Joaquim Nadal, portaveu del PSC al Parlament, valora l'entesa, però en responsabilitza CiU del retard

La resta de forces en fan una lectura positiva

Unanimitat entre la classe política gironina en relació amb l'acord, per cinc anys, amb la companyia aèria Ryanair per treure del túnel l'aeroport Girona Costa Brava, si bé amb matisos. El PSC –vegeu peça– afirma que s'ha perdut un any, que el preacord anterior era bo i que l'actual n'és hereu, ja que és molt semblant. Amb tot, Joaquim Nadal, portaveu del PSC al Parlament, va reclamar directament al nou govern de l'Estat que apugés les taxes a l'aeroport del Prat, per compensar a l'alça els de Reus i Girona.

CiU, i el seu candidat per Girona, Jordi Xuclà, ha defensat aferrissadament l'acord, destacant que és el millor per a Girona, que millora el preacord anterior i que demostra que es poden “defensar millor els interessos dels catalans”: “Aquest acord és una esmena a la totalitat que millora el preacord al qual havia arribat l'anterior govern”, va dir Xuclà, que va afegir: “Donarà suport al primer sector de les comarques gironines com és el turisme, en unes comarques de referència a nivell internacional.”

Teresa Jordà, cap de llista al Congrés per ERC, que té por que l'acord sigui una estratègia electoral, també en fa una lectura positiva. Amb tot, lamenta el temps perdut, que no es materialitzi fins al 2012, i reclama poder veure tots els punts de l'acord. Amb tot, Jordà va voler deixar clar que, tot i estar al cas de la valoració del govern de la Generalitat, no ha vist encara l'acord “ni hem vist que Ryanair en faci cap valoració”, va dir.

Pel que fa referència a ICV-EUiA, el seu candidat, Marc Vidal, va destacar l'acord, si bé va responsabilitzar del retard l'acció “de perdonavides del conseller Recoder”. “S'ha perdut tot un any, llocs de treball i vols, quan ja es tenia i es partia d'un preacord que era bo”, va lamentar Vidal.

El candidat del PP, Enric Millo, va optar ahir per no fer declaracions sobre l'acord amb Ryanair, i va transferir aquesta responsabilitat a la seva número dos, Concepció Veray. Amb tot, Millo, al llarg dels darrers mesos, s'ha mostrat partidari de la privatització i, en el debat d'El Punt Avui i la Cadena Ser, es va centrar a defensar la necessitat de plantejar-se un model de gestió per als aeroports. Concepció Veray, que va celebrar aquest acord, també es va lamentar que hagués arribat amb tot un any de retard. “Aquest retard ha suposat grans pèrdues econòmiques per a Girona. Però em preocupa que l'hagin presentat de manera separada i que la companyia el qualifiqui de «preacord» i en canvi CiU, amb una clara càrrega d'oportunisme electoralista, a 48 hores de la finalització de la campanya electoral, el vengui a so de bombo i platerets com la solució definitiva.”

Al marge de l'acord, tant el PSC com el PP, es plantegen com pot afectar la viabilitat d'aquest acord el fet que Aena no apugi les taxes de l'aeroport del Prat. Una reflexió que porta directament a veure quin futur tindran les companyies de baix cost des de Barcelona.

Ens felicitem que hi hagi acord, si bé qui ha anat posant restriccions ha estat el conseller Recoder
Joaquim Nadal
president del PSC al parlament
Aquest acord és una esmena que millora el preacord al qual havia arribat l'anterior govern
Jordi Xuclà
Cap de llista de CiU al congrés
Espero que no vulgui dir que tot plegat sigui una estratègia electoralista
Teresa Jordà
Cap de llista d'ERC al congrés
S'ha perdut tot un any, llocs de treball i vols, quan ja es tenia un preacord que era bo
Marc Vidal
Cap de llista d'ICV al congrés
És electoralista, a 48 hores del final de la campanya, i es ven com una solució definitiva
Concepció Veray
Número 2 del PP per girona

“Qui ha posat restriccions ha estat el govern”

El PSC va voler ahir escenificar la importància de l'acord amb una roda de premsa per què es visualitzés que el partit està al costat dels interessos de les comarques gironines. Ho va fer amb representats del món local, Pia Bosc, el Congrés, Àlex Sáez, i amb el Parlament, amb el president del grup parlamentari socialista i exconseller de Política Territorial Joaquim Nadal. Sense acritud, però amb contundència, Nadal va felicitar el govern per l'acord amb Raynair, si bé no es va estar de dir que “s'ha perdut un any, la temporada d'hivern i importants ingressos per a Girona”, qüestionant la gestió del govern: “Qui ha posat restriccions ha estat el govern de CiU”, va dir, lamentant que Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, i successor seu, hagués acusat el PSC de fer demagògia. Nadal va continuar defensant el preacord amb el qual l'anterior govern, del PSC, ICV i ERC, va arribar amb Ryanair: “No és gaire diferent del nostre, si bé aquest té una clàusula de confidencialitat que el nostre no tenia.” Nadal també va reclamar al nou govern de l'Estat que apugi les taxes a l'aeroport del Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià
GIRONA

Multen el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

GIRONA

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona

El Ter recupera el cabal ambiental, de 2.000 litres per segon

susqueda
SOCIETAT

Desgel de les glaceres i aigua pluvial reaprofitada a Temps de Flors

girona