L'Ajuntament de Girona tem ara que hi hagi amiant de cap a cap del carrer Barcelona

L'equip de govern decideix no rebaixar l'asfalt des de Mas Gri fins a la Devesa per evitar perills

Inicialment, l'Ajuntament de Girona havia detectat amiant des de l'Hipercor fins a la ronda de Ferran Puig, un tram d'1,8 quilòmetres. Ahir, però, la regidora de Mobilitat, Isabel Salamaña, va explicar que en converses amb l'empresa autora de l'asfaltatge amb amiant l'any 1982 recordava haver executat el projecte des de la zona de Mas Gri fins a tocar la Devesa. Per aquest motiu, Salamaña va detallar que el consistori ha volgut «curar-se amb salut i no rebaixar en cap punt la capa d'asfalt». Així doncs, en total es reasfaltaran al llarg d'aquesta setmana 2,67 quilòmetres que separen la rotonda de Mas Gri de la ronda de Ferran Puig afegint-hi «quatre centímetres d'asfalt».

Cal recordar que la perillositat de l'amiant es dóna quan es manipula i es genera la pols, per això s'ha optat per no fer-hi cap tractament fins a tenir els informes que dictaminin com es podrà retirar aquest nociu producte. Salamaña admet que la impossibilitat de rebaixar l'actual asfalt suposarà que en algun punt «el carrer quedi més alt que la vorera i amb una petita canal, però intentarem trobar una solució per garantir la mobilitat». El tram que sí es rebaixarà seran els 700 metres des de Mas Gri cap a l'Avellaneda, que es fresarà i s'hi posaran 10 o 12 centímetres d'asfalt.

La matinada de dilluns es va començar el reasfaltatge i ja es va fer un tram d'uns 200 metres des d'una mica més amunt de l'Hipercor en direcció cap a Mas Gri. Els treballs es faran de nit durant tota la setmana i fins dissabte a la matinada. En posar menys asfalt i no fresar-lo s'abarateix el cost del projecte i permet asfaltar carrers de Pedret, Pont Major, Taialà o el sector del Güell que no es preveia asfaltar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona