Comencen a Fontajau els treballs per fer el pou per on es traurà la tuneladora de Girona

S'està fent el formigonatge inicial i ja s'està muntant una gran màquina per fer les pantalles de la futura estructura

Les obres del TAV ja ocupen totalment la traça urbana per on circularà de manera subterrània aquesta infraestructura. Després de les obres del sector del Mas Xirgu i de l'estació del parc Central, les obres més importants al sector de Fontajau ja s'han iniciat amb tota la seva intensitat després de les prospeccions i els treballs previs que s'hi van fer.

Des de fa unes setmanes, ja és perfectament visible a ull nu l'estructura i l'espai que ocuparà el pou de sortida de la tuneladora Gerunda un cop hagi perforat els més de tres quilòmetres de túnel. Fins allà s'hi ha traslladat una de les grans màquines que fins ara estaven al parc Central perquè pugui començar a fer les pantalles d'aquest pou de sortida.

Aquests treballs han obligat a fer desaparèixer un dels camps de futbol que hi havia en aquest sector i el camp de beisbol, però s'ha mantingut la pista de futbol sala i bàsquet i s'ha construït un nou camp de futbol. A la part superior, Adif es reserva una zona per guardar-hi material i també es preveu construir una rampa d'accés fins a la via per garantir-hi l'accés en cas d'emergència.

Per altra banda, continuen els treballs al carrer Tomàs Mieres per instal·lar la maquinària sota vies a la plaça del davant que servirà per controlar i fer el filtratge del material que es tregui dels quatre pous de compensació que es faran en aquest barri. Els pous serviran per injectar morter sota els edificis i controlar qualsevol moviment de terra.

Prop de 2.000 habitatges revisats

L'empresa Intemac ja està en la fase final d'inspecció dels edificis i pisos més propers a la zona del traçat subterrani del TAV i el tren convencional. Fins ara ja s'han inspeccionat 1.924 pisos i locals, una xifra que suposa uns 300 habitatges més dels previstos inicialment. Aquest fet s'ha donat perquè els ciutadans que volien podien anar a demanar la revisió al Punt d'Informació i Atenció del Ciutadà (PIAC) encara que el projecte no preveiés revisar-los. En aquesta línia, ja s'han entregat prop de la meitat dels informes preliminars i ja s'han redactat un 72% dels informes finals a les inspeccions. Les inspeccions han de servir per veure l'estat actual de l'edifici per poder contrastar en un futur si les obres han ocasionat desperfectes o si els immobles presenten algun problema estructural que obligués a introduir millores de seguretat, un extrem que segons els responsables de l'obra no s'ha donat en cap dels casos que s'han inspeccionat i revisat fins aquest moment.

El primer túnel, per Fires

L'inici del primer túnel subterrani des de la zona del Mas Xirgu fins a l'estació del parc Central podria començar coincidint amb les Fires de Sant Narcís si es complissin els terminis previstos. La direcció de l'obra espera que cap a final de setembre totes les peces de la tuneladora siguin a Girona i es calcula que caldrà un mes per muntar la gran màquina. El director de l'obra, Carlos Martínez, ha afirmat en diverses trobades amb veïns que la previsió és que el primer túnel, d'1,3 quilòmetres, es comenci a foradar a finals d'octubre o principis de novembre. El calendari de l'obra preveu que aquest primer túnel es faci en 647 dies, per això, la previsió és que la tuneladora arribi al sector del parc Central a la primavera de l'any 2011, quan es calcula que ja estarà acabada l'estació i només faltarà electrificar i posar les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot