La variant nord d'Olot es començarà a principi del 2011

Carreteres resol ara la quarantena d'al·legacions a l'estudi del traçat

Joan Albesa i l'alcalde, Lluís Sacrest, es van reunir prèviament a la taula de barris amb els responsables de Carreteres del govern català per reclamar-los que el procés de resolució de les 42 al·legacions presentades al segon estudi informatiu de traçat de la variant no alenteixi ni retardi l'inici dels treballs. Albesa va explicar que van insistir al director general de Carreteres, Jordi Follia, la urgència de la variant i que estaven d'acord en la voluntat de millorar la implantació de les al·legacions però sense retardar el procés. En aquest sentit, va recordar l'intens treball dels tècnics de les dues administracions per anar millorant aquest traçat.

Joan Albesa hi va afegir que a l'abril del 2010 el Departament de Medi Ambient tindrà enllestit l'estudi d'impacte i que, si no hi ha entrebancs, a l'estiu es podrà aprovar el projecte i el constructiu estarà a mig redactar. La posada a licitació d'aquest últim es preveu per a final del 2010 i l'inici dels 3 anys d'obres de la variant es fixa per als primers mesos del 2011.

El govern va posar a informació pública el mes d'abril passat el segon projecte de la variant d'Olot, després de recollir les peticions, sobretot de l'Ajuntament, que es van fer durant el període d'al·legacions del primer. La nova carretera, reivindicada durant els últims trenta anys, ja es preveu construir desdoblada, i s'ha traslladat lleugerament cap a l'oest per minimitzar l'impacte que tindrà. Dels 3,5 quilòmetres, la meitat seran en un únic túnel a l'entorn de la muntanya de Sant Valentí. Això, més els viaductes sobre el Fluvià i la riera de Riudaura, eleven el pressupost de l'obra fins als 197 milions d'euros.

Joan Albesa ha informat també de la reunió que es farà el proper mes amb Carreteres i Foment per acostar criteris per al tram de la variant que és competència del govern espanyol, que enllaçarà la del govern català amb l'autovia A-26 a la Canya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona