Infraestructures i serveis

Endesa renovarà a 1.700 famílies el bo social sense tràmit

El nou reial decret permet allargar els contractes socials vigents el 31 de març de manera automàtica dos anys més

Més de 1.700 famílies de la demarcació de Girona clientes d’Endesa que fins ara haurien hagut de cursar tràmits per renovar l’aplicació de la tarifa reduïda del bo social fins a final d’any, s’estalviaran de fer-ho. És una de les aplicacions pràctiques que s’extreuen del nou reial decret llei 6/2022, que modifica aspectes clau de la regulació de la tarifa social, una ajuda per protegir les llars considerades vulnerables per les seves condicions socioeconòmiques.

Fins a final de març, totes aquelles persones beneficiàries d’aquest descompte –excepte les famílies nombroses, que estan subjectes a la vigència del carnet– havien de tramitar una sol·licitud de renovació cada dos anys per verificar que continuaven complint els criteris d’assignació definits pel govern estatal i, així, mantenir el descompte en la factura elèctrica. Ara, segons la companyia, la renovació serà automàtica sempre que es continuïn complint els mateixos requisits socioeconòmics.

Tot això vol dir que totes aquelles persones que l’havien de renovar des de l’1 d’abril i fins a final d’any, un 60% del total a qui els vencia aquest 2022 per criteris de renda, no hauran de fer cap tràmit, ja que Endesa farà directament la comprovació amb el Ministeri de Transició Ecològica, que és qui acaba resolent si es pot continuar percebent l’ajuda.

LA XIFRA

8.684
famílies de les comarques gironines –clientes d’Endesa– es beneficien del bo social.

8.684 famílies gironines beneficiades

En el dia d’avui són 8.684 les famílies de les comarques de Girona –clientes d’Endesa– adherides al bo social, unes 200 més que a final del 2021. D’aquestes, unes 4.700 són famílies vulnerables, que es beneficien d’una rebaixa del 60% en la factura de consum elèctric, mentre que prop de 4.000 són vulnerables severes i gaudeixen d’una reducció del 70%. Aquests descomptes estaran vigents fins al 30 de juny del 2022, i després els descomptes tornaran a ser del 25% per als clients vulnerables i del 40% per als severs, segons la normativa. Pel que fa a la tipologia, el 45% són persones vulnerables per criteri de renda; el 50%, famílies nombroses; el 4%, pensionistes, i l’1%, col·lectius afectats per la crisi econòmica derivada de la covid-19 i que s’han acollit a aquesta ajuda –vigent fins al 30 de juny–.Del total de clients, el 54% són considerats vulnerables pel ministeri i el 46% són vulnerables severs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona