Infraestructures i serveis

mobilitat

Trànsit avisa que el 2024 tornaran els peatge a les autopistes

El cap de la direcció general estatal afirma que Brussel·les els ha advertit que no enviarà més diners si Espanya continua destinant-los a mantenir i conservar les vies

Els peatges tornaran a les autopistes de l’Estat l’any vinent. Ho ha dit el director General de Trànsit del govern espanyol en una entrevista a Els Matins de TV3. Pere Navarro ha advertit que el 2024 l’Estat haurà d’iniciar el procés de reimplantació de peatges a les autopistes “per imposició de Brussel·les” segons les declaracions recollides per EFE. Navarro explica que la Comissió Europea ha advertit a Espanya que no pot continuar destinant els diners que li envia “per a d’altres coses” a finançar el manteniment i la conservació de les vies lliures de peatge. “Heu de posar peatges com una exigència si voleu rebre més diners” explica que els ha advertit Brussel·les.

El director general de Trànsit afirma que l’únic que li preocupa és el bon manteniment i conservació de les carreteres espanyoles per motius de seguretat i que si això s’ha de finançar amb peatges “és un tema sensible que s’ha de treure del debat electoral”. Navarro considera que la reintroducció de peatges “és un gran tema per a un acord entre els dos grans partits per evitar que entri al debat electoral perquè, si no, al final tots hi sortim perdent”.

La introducció del pagament per ús de les vies d’alta capacitat, l’europea Eurovinyeta, és una demanda repetida per part de la Generalitat que el govern espanyol ha posposat voluntàriament després d’haver optat el 2021 per la mesura popular d’aixecar els peatges que a Catalunya han estat vigents durant mig segle mentre a la majoria de llocs de la resta d’Estat es construïen vies de gran capacitat d’ús gratuït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins