Infraestructures i serveis

SERVEIS

Malestar pels sabotatges de comunicacions

Els sabotatges dels darrers dies en diversos nodes de telecomunicacions de les comarques gironines estan sent investigats pels Mossos d’Esquadra, segons confirmaven ahir fonts del cos, per bé que sense entrar en detalls. Però després que dijous de la setmana passada caiguessin, en qüestió d’hores, els nodes de Montolivet i la Vall de Bianya; divendres, d’altres al voltant de Figueres, i diumenge a la mitjanit, a Rocamaura i una altra antena de telefonia a tocar de la caserna de la Guàrdia Civil de l’Estartit, sembla evident que no es tracta de fets aïllats. Al nucli marítim de Torroella de Montgrí, empresaris, visitants i residents intentaven ahir recuperar la normalitat, que, més enllà de la incomunicació a través dels telèfons mòbils, va complicar molt l’activitat comercial en ple pic de la temporada turística.

El president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Genís Dalmau, que també regenta l’hotel Les Illes i activitats d’immersió, explicava ahir que se n’havien mig sortit perquè un dels diversos datàfons per fer càrrecs amb targetes de crèdit funcionava amb wifi, connectats a la xarxa de fibra òptica que no va quedar afectada per la serrada de cables. Però “molts altres negocis, només amb datàfons de darrera generació, ho han passat malament”. Ahir al migdia encara no podien fer càrrecs, i l’única alternativa per als clients era intentar treure diners dels caixers automàtics, amb comissions bancàries per als turistes estrangers i els autòctons que havien de recórrer a entitats alienes o els caixers d’empreses independents que han proliferat en els últims anys. Un recurs, segons explicaven alguns comerciants, havia estat demanar el pagament per transferència bancària o Bizum, sempre que hi hagués internet sense fils disponible. O directament fiar el pagament de l’import. Alguns comerços havien demanat terminals alternatius als bancs, però han topat amb la falta d’estoc.

Des del consistori, l’alcalde, Jordi Colomí, va reclamar ahir a la secretaria de Telecomunicacions i la delegació territorial de la Generalitat “celeritat” per resoldre els estralls pendents i esclarir l’episodi. Al migdia ja s’havia restablert la reemissió del senyal a les antenes de televisió i ràdio, però encara no totalment el de telefonia mòbil. En funció de l’empresa contractada, alguns abonats disposaven de cobertura i d’altres no. El regidor de Comunicació, Josep Martinoy, comptava ahir que a la mitjanit ja s’hagués pogut recuperar una mínima normalitat, cosa que no es podrà comprovar fins aquest matí. L’únic segur és que la reparació definitiva de les instal·lacions s’allargarà setmanes.

Problemes a la Garrotxa

Fonts de Movistar confirmaven ahir que els tècnics de l’empresa continuaven treballant per recuperar la cobertura a l’Estartit, tot i que destacaven que el servei de fibra no havia resultat alterada. Respecte al balanç de danys, que han denunciat als Mossos com actes vandàlics, donaven per resolts també els desperfectes a Sant Miquel del Mont (a la Garrotxa) i Vilamalla.

A la capital garrotxina i a municipis de la rodalia, ja han recuperat la normalitat, però no pas en algunes zones de Riudaura o l’extens nucli de la Vall de Bianya, on l’alcalde, Santi Reixach, insistia ahir que hi ha llocs, “al polígon industrial, el sector de l’Hostal Nou i algunes valls, encara sense cobertura gairebé una setmana després”. Continuen insistint-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat