Infraestructures i serveis

CASTELL D’ARO, PLATJA D’aRO I S’aGARÓ

Cinc milions per a un dipòsit nou que millori el servei d’aigua

L’Ajuntament de Castell i Platja d’Aro ha decidit agilitar les obres de construcció d’un nou gran dipòsit d’aigua potable a la part més alta del carrer Vista Alegre, a l’àmbit de Can Semi. L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que costarà uns cinc milions d’euros, que posarà el consistori dins de l’acord de concessió amb l’empresa Aquàlia, i permetrà resoldre un dels problemes històrics del municipi, que fins ara ha d’abastir S’Agaró i tota la zona al sud del Ridaura amb aigua provinent de Sant Feliu de Guíxols. La capacitat i la pressió insuficients de la xarxa actual sempre ho han impossibilitat.

La capacitat prevista per a la nova instal·lació és d’uns 9.000 metres cúbics, fonamentals per assegurar el subministrament durant dos dies i dimensionats ja sobre la demanda estimada l’any 2030. Jiménez argumenta, a més, que l’abastiment directe amb aigua pròpia els permetrà estalviar-se el sobrepreu de 20 cèntims d’euro per cada metre cúbic que compren a Sant Feliu i, a banda del recurs d’emplenar-lo amb aigua de la canonada de Montfullà (Cacbgi), estudien la manera d’aprofitar les escorrenties del vessant sud de les Gavarres, amb diversos torrents i rieres per on raja l’aigua quan plou.

Recuperació de pous

El nou reservori no és l’única acció que el govern local ha hagut d’activar els darrers mesos per optimitzar la disponibilitat d’aigua. L’alcalde esmenta també la recuperació de pous a l’aqüífer baix del Ridaura. “En alguns s’ha recuperat el nivell hídric, i estem pendents de la resposta positiva de l’ACA per reactivar-los”, explica.

L’altre problema és que dues de les captacions s’havien abandonat en la dècada del 1990 perquè estaven parcialment salinitzades. En no ser aigua amb un nivell tan elevat de clorurs com la marina, sinó simplement salobre, l’Ajuntament estudia instal·lar una petita dessaladora que, posteriorment, canalitzi l’aigua cap a l’estació potabilitzadora. Tot plegat suposarà una inversió addicional d’1,4 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona