Infraestructures i serveis

Infraestructures

Connectaran la xarxa d’ATL de Vallirana i 9 municipis del Cardener

El govern ha anunciat aquest dimarts que contractarà per emergència les obres de connexió de la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat (ATL) de Vallirana i nou municipis de la conca del Cardener amb reserves d’aigua inestables. Segons ha informat l’executiu català en un comunicat, la contractació es duu a terme en el marc de l’excepcionalitat per la sequera hidrològica que viu Catalunya, amb les restriccions hídriques més severes de la seva història, i comporten un import de 15,5 milions d’euros.

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha comunicat al consell executiu l’aprovació de sis contractacions d’emergència d’obres de connexió a la xarxa per garantir el subministrament d’aigua potable a deu municipis del Baix Llobregat, Bages i Anoia en risc de desproveïment. Aquests són: Vallirana, Aguilar de Segarra, Calonge de Segarra, Sant Pere Sallavinera, Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles, Veciana, Copons, Rubió i Jorba.

Les contractacions es duran a terme en quatre lots, de manera que el primer, corresponent a la connexió de Vallirana, l’executarà Dragados, SA, per un pressupost estimat de set milions d’euros. En aquest cas, la direcció d’obra i assistència tècnica la realitzarà Ayesa Enginyeria i Serveis, SA, per uns 400.000 euros i un màxim d’execució de 15 mesos. El lot 2, que preveu la connexió d’Aguilar de Segarra, Calonge de Segarra i Sant Pere de Sallavinera, el realitzarà Copisa Constructora Pirenaica per un import estimat de 2,25 milions i un termini de nou mesos.

Per la seva banda, la Constructora de Calaf s’encarregarà del lot 3, per connectar Prats de Rei, Sant Martí de Sesgueioles i Veciana, per 2,7 milions a executar en nou mesos. El lot 4, per a les obres de noves connexions a Copons, Rubió i Jorba, l’afrontarà Aqualia per 2,82 milions. Duraran sis mesos. Finalment, Meta Engineering s’encarregarà de la direcció d’obres i assistència tècnica de les connexions dels lots 2, 3 i 4, per un import de 350.000 euros.

Si bé l’actuació per al proveïment a Vallirana està clarament diferenciada de la resta, quant a les obres de connexió de diferents localitats a l’artèria del Cardener, s’ha considerat adequat executar totes les actuacions simultàniament per escurçar els terminis d’execució. Per disminuir el risc derivat de la selecció d’un únic contractista treballant en múltiples localitzacions alhora, s’ha decidit agrupar les actuacions corresponents a aquesta zona en tres lots, de manera que s’afavoreixi una organització dels onze treballs compatible amb la seva execució en un termini mínim.

Actualment, aquests municipis s’abasteixen principalment d’aigües subterrànies, a través de pous de captació, i sovint han d’afrontar episodis de baixa qualitat de l’aigua a conseqüència de l’elevada concentració de nitrats. Aquesta actuació, segons el govern, permetrà als municipis disposar d’una garantia d’aigua “en quantitat i qualitat” provinent de l’embassament de la Llosa del Cavall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins