Infraestructures i serveis

MEDI AMBIENT

Caldes de Montbui se situa en el 57,5% de reciclatge dels residus el 2023

Caldes de Montbui ha fet públic el percentatge de reciclatge dels residus municipals del 2023 que puja al 57,5%, 12,2 punts per sobre de la mitjana catalana comparada amb les darreres dades facilitades per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i corresponents als 2022. La població va generar l’any passat un total de 9.110 tones de residus. Segons la darrera caracterització de la bossa de brossa, que es fa de forma periòdica, revela que només un 28% dels residus que es llencen com a rebuig ho són realment, mentre que un 72% del que es llença com a rebuig es podria separar i dipositar-ho en els contenidors de recollida selectiva o bé portar-ho a la deixalleria. La generació de residus a Caldes ha estat de 503 kg/habitant/any, una xifra que ha de reduir-se fins a quedar per sota del 427/kg/habitant/any l’any 2025, d’acord amb els objectius fixats per la Llei 7/2022 de residus i sòls contaminants per a una economia circular i que obliguen una reducció de la quantitat total de residus en els propers anys respecte el 2010 (d’un 13 % l’any 2025 i d’un 15 % el 2030).

Per tal d’anar preparant el terreny de cara a la implantació, el 2025, de la nova fiscalització de la generació de residus, Caldes ja ha començat a modificar la distribució de contenidors al municipi per tal que tots els punts de recollida de deixalles disposin dels contenidors de recollida selectiva: orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i rebuig.

Un cop feta, la redistribució dels punts de recollida amb el criteri que tots disposin dels contenidors per les 5 fraccions es procedirà al tancament dels contenidors d’orgànica, envasos i rebuig i es facilitarà el codi d’obertura a les persones que hi hagin d’abocar els residus, i s’activarà el recompte de vegades que cada persona obre un d’aquests contenidors

Amb els codis d’obertura, només es podran obrir els contenidors més propers a casa seva. D’aquesta manera farà un recompte de qui aboca deixalles i a quin contenidor per tal de calcular la nova taxa de residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona