Serveis

La benzinera de Sant Jaume de Llierca, tancada el 2005, reobrirà aquest any

Una empresa valenciana gestionarà l'estació de servei, que els pobles de la zona i les indústries del polígon del Pla de Politger trobaven a faltar

La gasolinera de Sant Jaume de Llierca, situada a l'enllaç de l'A-26 amb la carretera de Montagut, al Pla de Politger, es reobrirà aquesta primavera o a principis d'estiu. La represa de l'activitat l'ha tramitat una empresa del País Valencià, Agropecuaria Llutxent 2010 SL.

Aquesta estació de servei va tancar ara fa onze anys i des d'aleshores diversos problemes de caire administratiu han impedit que tornés a obrir les portes, malgrat l'interès que havien mostrat algunes empreses del sector.

Estratègica

La notícia ha estat molt ben rebuda per l'Ajuntament, que per fi ha pogut donar el corresponent permís d'obres. L'alcalde, Jordi Cargol (CiU), recalca que la benzinera fa molta falta als veïns i empreses de Montagut i Sant Jaume, així com a altres pobles de la zona i, sobretot, a les fàbriques del polígon del Pla de Politger, situat al costat. “Pensa que les gasolineres més properes, en direcció a Olot, les tenim al polígon de Begudà, però has de sortir de l'autovia, i que, cap a l'altre costat, hem d'entrar a Besalú o anar fins a Serinyà o Cabanelles”, fa notar Cargol.

Una altra conseqüència positiva de la reobertura, segons el parer del consistori, és el fet que es posa fi a l'estat de deixadesa que presentaven tant les instal·lacions com la finca, que donava molt mala imatge.

El tancament

L'estació de servei de Sant Jaume tenia molta activitat, però els seus propietaris –que usaven de nom comercial Red Star– van decidir posar fi al negoci el 2005 després que transcendís que no disposaven de tots els permisos. La possible reobertura a càrrec dels mateixos propietaris o el traspàs del negoci no va ser possible durant una dècada, entre altres raons perquè la finca pertanyia a quatre propietaris diferents i aquests no es posaven d'acord.

Ara fa justament un any, Agropecuaria Llutxent 2010 SL, que té la seu al poble homònim de la Vall d'Albaida, va presentar el projecte de reparcel·lació de la finca corresponent i, al cap d'uns mesos, el projecte urbanístic necessari.

LA FRASE

És una bona notícia, perquè donarà servei a diferents pobles i al polígon industrial
Jordi Cargol
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA

LA XIFRA

11
anys
haurà estat tancada la gasolinera del Pla de Politger.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona