Societat

Societat

Les altres cavalcades

La capital del Bages és la ciutat escollida per TV3 per fer-hi la retransmissió per a tot Catalunya

L’ANC i Òmnium conviden els assistents a omplir els seguicis de llaços grocs en record dels presos polítics

A Tarragona es canvia l’escenari de rebuda de Ses Majestats, a Tortosa la cavalcada es dedica als parcs temàtics i a Mataró hi ha sorpreses

Ses Majestats els Reis d’Orient arriben aquesta tarda vespre carregats de regals i de carbó que repartiran arreu de Catalunya. Cada població ja té a punt les cavalcades que faran viure intensament, en especial als més menuts, la jornada més màgica de l’any. I en aquesta ocasió l’ANC i Òmnium preveuen una resposta massiva a la crida per lluir llaços grocs reclamant la llibertat dels presos polítics.

Tarragona

Els Reis d’Orient arribaran un cop més per mar, al moll del Serrallo, i seran rebuts amb les 21 salves pirotècniques i les sirenes dels vaixells i barques del port. Com a novetat, enguany es traslladaran al balcó del Teatre del Pòsit de Pescadors, on saludaran la ciutadania, i el rei Gaspar serà l’encerregat de pronunciar unes paraules. La cavalcada s’iniciarà a les set de la tarda des del carrer Reial, i recorrerà la plaça dels Carros, els carrers Apodaca, Mitja Lluna, de la Unió, rambla Nova (on faran dos tombs), Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font. Durant el recorregut es repartiran 2.500 quilos de caramels. El seguici dels Reis Mags entrarà a peu a la plaça de la Font, on sonaran els tocs dels clarins i timbales i se’ls entregaran les claus de la ciutat.

Reus

L’arribada de Ses Majestats està prevista a dos quarts de cinc de la tarda, a la plaça d’Anton Borrell –al parc de Sant Jordi–, on seran acompanyats per la banda del Pare Manyanet. Després de les salutacions institucionals amb l’alcalde i la resta de membres de l’Ajuntament, iniciaran la cavalcada. El recorregut començarà a les set de la tarda, al capdamunt del carrer Ample, i acabarà al Mercadal, on els Reis sortiran al balcó de l’ajuntament.

Tortosa

Unes cinc-centes persones participaran en la cavalcada de Reis de Tortosa, que enguany es dedicarà als parcs temàtics. Hi desfilaran un total de vint-i-tres carrosses que inclouran elements de Port Aventura, Disney i els clicks de Playmobil. Els Reis Mags no podran desembarcar a la platja fluvial de Ferreries com és tradicional pel baix cabal del riu Ebre, i hauran de baixar de la barcassa a l’embarcador del mercat municipal, des d’on es dirigiran a l’església del Roser per fer l’adoració al pessebre vivent. Tot seguit es dirigiran cap a l’ajuntament. Està previst que la desfilada comenci a tres quarts de set de la tarda.

Mataró

El seguici reial arrencarà com sempre des de la plaça Puerto Rico, a partir de dos quarts de sis de la tarda, i passarà per diversos carrers de la ciutat fins arribar a l’ajuntament. Allà es farà un espectacle final a càrrec del Circo Italiano, i també serà el moment en què Ses Majestats rebran alguns obsequis de part dels mataronins. La rua mantindrà la seva estructura tot i que presentarà algunes novetats dins de les comparses, amb una nova obertura plena de música i llum i moltes més sorpreses a càrrec de la companyia Sarruga.

Calafell

Ses Majestats els Reis de l’Orient arribaran a partir de les cinc de la tarda, desembarcant al port de Segur, on començarà la primera de les cavalcades pels diferents nuclis. El seguici arribarà fins a l’església de l’Assumpció, on es recolliran les cartes dels infants. A partir de les set de la tarda, des del Teatre Auditori municipal sortirà la cavalcada que recorrerà els carrers del poble, i després farà el recorregut pel nucli de la platja. En aquests dos nuclis, la recollida de cartes dels infants s’haurà fet prèviament, entre les quatre i les set, al mateix Teatre Auditori. L’acte començarà amb la representació de l’espectacle La màgia del Nadal, creat i interpretat pel Club Gimnàstica Calafell

Manresa

La cavalcada de Manresa aquest any tindrà com a principal novetat l’estrena de les tres carrosses dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar, inspirades en tres edificis emblemàtics de la ciutat: el Casino, la Seu de Manresa i el Teatre Kursaal. Manresa, que aquest any serà capital cultural, és la ciutat escollida per TV3 per transmetre en directe l’arribada de Ses Majestats a partir de dos quarts de vuit del vespre. La presentació anirà a càrrec de Laia Servera (directora i presentadora de l’Info K) i de Manu Alonso, redactor i guionista de TV3, amb la participació del Sr. Pla i la Pati Pla, del Club Super3.

Vic

A Vic, en la 74a edició de la cavalcada, els Tres Reis d’Orient, acompanyats per tot el seguici (hi participen unes 800 persones), entraran a la ciutat per la carretera de Barcelona a les sis de la tarda i arribaran a la plaça Major a les vuit. Al balcó de l’ajuntament, l’alcaldessa, Anna Erra, els donarà la benvinguda i el Rei Melcior adreçarà unes paraules a tota la ciutadania.

Lleida

A Lleida, la Cavalcada començarà a les sis de la tarda i, com en els darrers anys, els Reis arribaran en tren a la ciutat. Després del recorregut, a l’avinguda Blondel es faran els parlaments i se’ls entregaran les claus de la ciutat. La cavalcada la formen 14 carrosses i uns 600 voluntaris, i s’espera que aplegui unes 25.000 persones.

La Seu d’Urgell

La forma més espectacular de l’arribada dels Reis al Pirineu serà a la Seu d’Urgell, on Ses Majestats ho faran fent ràfting pel canal d’aigües braves del Parc Olímpic del Segre. Serà a dos quarts de set de la tarda, i ho faran acompanyats per un espectacle pirotècnic a càrrec dels Diables de la Seu.

Aquesta informació ha estat elaborada per

Carina Filella, Cati Morell/Taempus, Lurdes Moreso, David Marín i Lluís Arcal

Canvi de temps
La meteorologia es mostrarà benèvola amb la nit de Reis. Les previsions apunten, però, a un canvi de temps per demà que portarà pluja arreu de Catalunya. Les quantitats més abundants es preveuen a la meitat est i a la resta de litoral i prelitoral. Baixaran les temperatures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot