Salut

municipal

ambulatoris

Palafolls vol que Salut li compri l'ambulatori local

Defensa que la inversió seria menor que la construcció d'un altre CAP

La Generalitat respon demanant a l'Ajuntament la cessió de terrenys per incloure el nou centre en el pressupost del 2019

L'ambulatori de Palafolls, propietat de l'Ajuntament, que el va fer construir fa més de trenta anys, ha quedat petit per la demanda actual de la població. Davant la necessitat de donar-hi resposta, el consistori ha traslladat al Departament de Salut la proposta formal perquè compri l'edifici, situat al carrer Sindicat, i que actualment gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), i hi faci les reformes oportunes. Des del govern local es defensa l'optimització dels espais ja existents entenent que la construcció d'un nou CAP a la població “seria molt més car i en qualsevol cas no tindria una ubicació tan cèntrica com l'actual”. Amb els diners obtinguts per la venda, l'Ajuntament de Palafolls preveu fer un hotel d'entitats també al centre del municipi o habilitar altres serveis “perquè hi ha una manca evident d'espais públics”. El regidor responsable de l'àrea de Territori i Salut Pública, Josep Rueda (PSC), entén que la situació pel que fa a l'equipament sanitari de Palafolls representa un greuge per a la població. “Normalment és la Generalitat qui construeix els CAP i qui gestiona directament o indirecta el servei”, apunta, i hi afegeix: “La solució que oferim beneficia tant el Departament com a nosaltres.”

Però, precisament, la resposta de Salut no ha estat en la mateixa línia que l'oferiment de l'administració local. En una carta enviada recentment a l'Ajuntament, se li comunica la voluntat de la Generalitat de construir un nou centre d'atenció primària (CAP) a Palafolls que no preveu incloure en el pressupost català fins al 2019, segons destaca el regidor. L'escrit també recull una petició, que l'Ajuntament cedeixi els terrenys per aixecar-hi l'equipament que es troben al sector 29 del planejament urbanístic, a la zona de l'institut de secundària. “El procés per aconseguir un CAP nou es preveu llarg, i es podrien esmerçar els esforços en l'espai que ja hi ha condicionat ara i que malgrat presentar algunes deficiències és perfectament funcional”, assenyala Rueda. En tot cas, el regidor avança que el consistori cedirà els terrenys demanats pel Departament de Salut: “No volem renunciar a la possibilitat de disposar de millors serveis sanitaris.” Tot i això, Josep Rueda recorda que el 2007 la Generalitat ja va anunciar la seva intenció de construir un nou CAP al poble i que l'Ajuntament va cedir els terrenys al costat de l'institut. Anys després, i comprovant que no hi havia cap moviment, el projecte es va guardar en un calaix.

Petició directa

L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), va aprofitar la visita recent del conseller de Salut, Toni Comín, a l'hospital Sant Jaume de Calella per traslladar-li directament la petició que el seu departament adquireixi l'ambulatori municipal. Comín va assegurar que traslladaria la proposta als tècnics perquè ho estudiessin.

LA FRASE

La solució que oferim de vendre-li l'ambulatori beneficia tant el departament com a nosaltres
Josep Rueda (PSC)
regidor àrea de territori i salut pública


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó