Salut

sanitat

El jove que va morir a Manresa després 4 visites a urgències va patir una pancreatitis

Salut investiga perquè, tot i les reiterades anades al CAP i l'hospital, no es va abordar el cas correctament

El jove de 20 anys que va morir diumenge passat, dia 24, a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa (Bages) després de visitar quatre vegades urgències per forts dolors abdominals va perdre la vida a causa d’una pancreatitis aguda i no d’una peritonitis, com van informar inicialment els metges a la família.

Segons ha informat la Fundació Altahia, a la qual pertany l’hospital, les proves que s’han fet per determinar la causa de la mort del jove, veí de Sant Salvador de Guardiola (Bages) han determinat que la causa va ser una “pancreatitis aguda” i “l’anatomia patològica descarta el diagnòstic d’apendicitis”.

L’informe de l’hospital ha estat remès aquesta tarda al departament de Salut de la Generalitat després que el centre assistencial informés ahir la família del difunt, que havia anunciat la seva intenció de denunciar per negligència l’hospital.

El Departament de Salut de la Generalitat ha obert un expedient per aclarir el cas, i la Fundació Altahia assegura que hi està col·laborant “estretament”.

Encara que la causa de la mort hagi estat una pancreatitis, el jove havia acudit fins a quatre vegades a urgències, dos cops a l’ambulatori del seu municipi i dos a l’hospital, amb forts dolors abdominals. La primera vegada li van diagnosticar una gastroenteritis i les següents, restrenyiment.

La família ha explicat que el jove va ingressar a l’UCI de l’hospital el dimecres 20 de setembre, però que patia de dolors abdominals des de principis de mes, per això el dia 3 va acudir a l’ambulatori de Sant Salvador de Guardiola, on el va visitar una doctora que li va diagnosticar una gastroenteritis.

Davant de l’augment del dolor, el dia 12 el jove va acudir a urgències de l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on li van diagnosticar restrenyiment i el van enviar cap a casa.

Tres dies després, el dia 15, va tornar a urgències, on el va visitar un altre metge, que també va diagnosticar restrenyiment, després de fer-li una radiografia, i el va tornar a enviar a casa seva.

Dimarts passat, dia 19, el jove va tornar a acudir a l’ambulatori amb més dolor i la mateixa doctora que l’havia visitat el dia 3 va ratificar el diagnòstic de restrenyiment i li va receptar un laxant.

L’endemà, el jove es va desmaiar, i els seus pares van trucar al 112. Una ambulància del SEM el va traslladar a l’hospital Sant Joan de Déu, on va ingressar en estat crític. Va ser operat dues vegades, abans de morir diumenge passat, dia 24.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens