Més de 2.000 perpetuencs firmen a favor de la doctora apartada del CAP

La setmana vinent duran les signatures a l'Ajuntament i han denunciat el cas al síndic

Els antics pacients de la doctora Acosta es van mobilitzar l'endemà que la direcció del CAP els va comunicar que, aquest any, la doctora no continuaria fent de metgessa de família per falta de pressupost. Des d'aleshores, a final de febrer, només manté el torn setmanal en el servei d'urgències. Però, a banda de fer concentracions, els veïns han recollit més de 2.000 firmes de suport.

Una portaveu del col·lectiu, Encarna Guardia, explica que s'han reunit amb la direcció del CAP i el responsable del servei d'atenció primària (SAP) comarcal del Catsalut, Antoni Rodríguez, que va insistir que es tracta d'una qüestió de pressupost. Però, a banda de l'estima que senten per la doctora Acosta, es queixen que els 1.700 pacients que tenia en cartera s'han hagut de repartir, amb dificultats, entre els altres professionals del centre: «Ens van intentar tranquil·litzar prometent-nos que podríem triar metge, però a l'hora de la veritat ens hem trobat que la resta tenen la quota de pacients plena i que no queden gaires opcions», va lamentar Guardia.

Fins ara, l'Ajuntament ha donat suport verbal a la reivindicació dels veïns, però s'ha declarat incompetent en matèria de Salut. Malgrat això, els veïns lliuraran al consistori, aquesta setmana, una còpia del plec de firmes. I el sindicat UGT les lliurarà al Catsalut.

Durant el mes de març, els pacients han adreçat un escrit al síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó. I ara no descarten tampoc lliurar les signatures al Parlament, tot i que la seva prioritat és aconseguir una reunió amb la consellera de Salut, Marina Geli, per demanar la reincorporació de la doctora.

«Potser no tornarà [la doctora Acosta], però no ens resignem a anar perdent bons metges», va anunciar la portaveu dels pacients. A partir d'ara, els veïns ja no faran més concentracions al CAP –«hem de demanar permís cada cop als cossos de seguretat perquè, si no, vénen i ens avisen que és il·legal», recorda Guardia–, però continuaran recollint firmes i esperen, també, que la direcció del CAP comenci a respondre per escrit les nombroses reclamacions que hi han fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona