Un any prevenint l'obesitat

El programa Thao-Salut per lluitar contra el sobrepès infantil a Montgat compleix el primer aniversari i enguany arribarà a més de 300 nens del municipi. Els resultats de les activitats fetes seran avaluats per un comitè d'experts presidit pel prestigiós cardiòleg Valentí Fuster

Cuidar la salut dels més petits i prevenir l'obesitat i el sobrepès és un dels reptes de la societat d'avui en dia. Inculcar-los des de ben petits uns hàbits de vida saludables i equilibrats pot ser el mètode més eficaç per poder prevenir aquest tipus de problemes que poden revertir negativament en la salut a mesura que es vagin fent grans.

Poblacions com ara Montgat tenen clars aquests conceptes i des de fa un any s'han dotat d'un instrument per afrontar-los: el programa Thao-Salut. Aquesta iniciativa pretén oferir, dividides per semestres, eines als infants de Montgat per prevenir i lluitar contra el sobrepès i l'obesitat. El mes de març passat va començar la temporada dedicada a l'activitat física del programa Thao-Salut infantil, que durarà fins a l'agost. Aquesta és la tercera temporada del Thao que es du a terme a Montgat des de l'inici del programa. Al llarg d'aquest primer any també es va desenvolupar un estudi entre la població escolar de primària dels centres públics que estableix els percentatges de sobrepès i d'obesitat.

Des del març del 2009 el programa Thao-Salut ha desenvolupat la temporada de les fruites i les verdures, i la dels lactis, a més de la que s'ha encetat recentment per promocionar l'exercici i l'esport. Per treballar els aspectes que centren cada temporada, el Thao facilita diversos materials, tallers i jocs entre les escoles de primària que hi volen participar, i que en el cas de Montgat són el CEIP Salvador Espriu i el CEIP Escola Marina. En aquests centres també s'introduirà un qüestionari per conèixer millor els hàbits alimentaris i el nivell d'activitat física de la població infantil. A més de les diverses temporades treballades durant el seu primer any de vida, a través del Thao també s'ha fet un control de l'índex de massa corporal de 202 nens i nenes de Montgat d'entre tres i dotze anys, del qual es desprenen uns percentatges de sobrepès i obesitat que, en comparació amb els estudis Thao de la resta de l'Estat, estan per sota de la mitjana, excepte en el cas del sobrepès dels nens.

La regidora de Salut, Cristina Ares (PSC), va explicar que en aquest segon any del Thao-Salut es preveu que s'hi incorporin «com a mínim 100 nens més», i que s'arribi d'aquesta manera a més de 300 infants.

Quatre anys de durada

ll.a

La regidora de Salut es va mostrar satisfeta del primer any de vida d'aquesta campanya a Montgat i va assegurar que «l'acollida entre les famílies és bona». Ares també va avançar que s'està preparant una campanya específica per als menuts de l'escola bressol. Tal com comentava la regidora, aquests, però, només són els primers passos d'un programa que té una durada de quatre anys. I és que les dades que en vagin sorgint –ara tot just s'estan avaluant les del primer any– seran validades per un comitè d'experts presidit pel prestigiós cardiòleg Valentí Fuster. Altres municipis de la zona del Barcelonès Nord com ara Tiana o Badalona també ofereixen el programa Thao-Salut als infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona