Salut

Facebook, AT&T, Cisco, i McAfee tampoc seran al Mobile

Les quatre grans empreses tecnològiques nord-americanes se sumen a altres baixes de pes al MWC per la por al coronavirus i ja són una vintena les empreses que s’han retirat

Altres han anunciat que redueixen la seva presència, com ha fet avui la noruega Telenor

Els preparatius del certamen continuen al marge de la incertesa provocada per l’epidèmia

El Mobile World Congress (MWC) ha patit aquest dimarts tres noves baixes de pes per la por al coronavirus de Wuhan (COVID-19), les tecnològiques nord-americanes Facebook, AT&T, Cisco Systems i McAfee per “precaució” davant el risc per l’epidèmia. En les últimes hores també s’han afegit a la llista d’absents la canadenca Accedian, l’espanyola Telnet i les nord-americanes Dali Wireless, Interdigital o Iconectiv. La noruega Telenor ha anunciat que redueix la presència i no descarta fer “més canvis”.

L’última baixa confirmada ha estat la del gegant de les telecomunicacions nord-americà AT&T, que “després de curosos debats i planificacions” ha optat “no participar” al Mobile. “Valorem la nostra participació en grups industrials importants com GSMA i respectem profundament els passos que han fet per protegir els assistents. Desafortunadament, la decisió més responsable és anul·lar la nostra participació a l’esdeveniment per salvaguardar els nostres treballadors i clients”, ha assenyalat l’empresa.

Facebook també ha decidit no enviar els seus treballadors a Barcelona per “precaució” arran del coronavirus, segons ha confirmat l’empresa a l’ACN. “Com a mesura de precaució, els empleats de Facebook no aniran aquest any al Mobile World Congress pels riscos en salut pública relacionats amb el coronavirus”, ha afirmat una portaveu de la xarxa social més popular del món.

L’empresa nord-americana Cisco, que tenia un estand de 729 metres quadrats a la fira, també ha cancel·lat la seva participació al Mobile. En un breu comunicat a les xarxes socials , la californiana justifica que ha pres la “difícil decisió” de retirar-se del MWC per la “preocupació per la situació del brot de coronavirus”.

La firma californiana de ciberseguretat McAfee ha confirmat també aquesta tarda la seva absència al Mobile World Congress, segons ha confirmat un portaveu de la companyia ha confirmat a l’ACN. “Com en qualsevol altra fira, la nostra primera prioritat és la salut i la seguretat dels nostres treballadors i socis. Degut a les preocupacions continuades sobre el nou coronavirus, McAfee ha decidit cancel·lar la seva exhibició i participació al Mobile World Congress 2020”, ha informat l’empresa. McAfee tenia un estand de 135 metres quadrats reservat a la fira de Gran Via.

Degoteig d’absències

Aquestes dues baixes de pes se sumen a la d’altres grans companyies. com LG, Ericsson, Sony, Amazon o NTT Docomo per la por al l’epidèmia COVID-19. Fins ara una vintena d’empreses han renunciat a participar al Mobile pel coronavirus.

Les primeres en anunciar que no vindrien a Barcelona van ser la sud-coreana LG, la finlandesa Ericsson i les nord-americanes Amazon i Nvidia. A aquestes, s’hi van sumar aquest dilluns les xineses Umidigi i Ulefone, les japoneses Sony i NTT DoCoMo i l’alemanya Gigaset.

Aquest dimarts les cancel·lacions han continuat amb Intel, Facebook, Cisco, la xinesa Vivo i les nord-americanes Amdocs, CoomScope i Panorama Software, Dali Wireless, Interdigital o Iconectiv. Tampoc vindrà a Barcelona la canadenca Accedian i l’espanyola Telnet.

També han anunciat que no assistiran al MWC 2020 la companyia nord-americana Viavi Solutions, especialitzada en l’establiment de xarxes i serveis i seguretat òptica i rendiment, i la transnacional creadora d’aplicacions mòbils amb seu a Seattle.

Accedian, amb seu a Montreal i especialitzada en programari i maquinari de control d’aplicacions en xarxa, assegura que no han pres la decisió “a la lleugera” sinó d’acord amb “el desenvolupament del virus i les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). “Hem conclòs que hem de prendre les precaucions necessàries per protegir el nostre actiu més valuós, els nostres empleats”, ha assegurat el director executiu de l’empresa, Dion Joannou.

La californiana Dali Wireless ha assegurat en un comunicat que valora els “esforços de GSMA per limitar els riscos” al MWC, però ha justificat que no se sent “còmode” enviant els seus empleats “a un esdeveniment amb una àmplia participació internacional” davant de les incerteses sobre el coronavirus. “No ens compensa exposar els nostres empleats a riscos de salut o propagar el virus amb viatges internacionals”, ha dit el directiu Albert Lee.

En la mateixa línia, InterDigital argumenta que ha preferit no assistir a l’esdeveniment perquè “no hi ha res més important per nosaltres que la salut dels nostres empleats”. La companyia, que tenia previst presentar demostracions amb plataformes 6G, ha indicat que contactaran amb els accionistes “per valorar millors maneres de presentar-los les tecnologies i prendre part en les importants negociacions que sempre es fan a Barcelona”, segona ha explicat el director executiu, William J. Merritt.

L’aragonesa Telnet ha estat la primera companyia de l’Estat espanyol que ha cancel·lat la presèncai al Mobile. “A Telnet treballem cada dia per fer possible la societat de la informació, el compromís i la responsabilitat amb la tecnologia i les persones són les nostres pedres angulars. Per aquest motiu, hem decidit cancel·lar la nostra participació al MWC”, ha afirmat.

Delegacions reduïdes

Altres companyies han optat per mantenir la seva participació però amb una presència més reduïda. És el cas de la companyia de telecomunicacions noruega Telenor, que forma part del consell general del GSMA i és un dels principals operadors del món amb 211 milions de subscripcions mòbil.

Segons ha confirmat un portaveu de l’empresa a l’ACN, Telenor enviarà menys empleats a Barcelona i també reorganitzarà els seus esdeveniments arran de l’epidèmia de coronavirus. “Per ara hem reduït alguns dels nombres de participants planificats de Telenor, i com que hi ha hagut alguns canvis en el programa del MWC i d’altres empreses i organitzacions, això també afecta el nostre”, ha indicat un portaveu de l’empresa noruega.

A més, la companyia ha indicat “segueix de prop” la situació del brot i “depenent dels propers desenvolupaments i recomanacions” no descarta fer “més canvis” en els propers dies.

Presències confirmades

En canvi, altres companyies han confirmat la seva participació al Mobile. Entre aquestes, la xinesa Xiaomi, que ha assegurat que hi assistirà “segons el previst”, tot i que ha reforçat les mesures de prevenció.

Fonts de Samsung també han explicat a l’ACN que no hi ha canvis en els plans de la marca d’assistir a l’esdeveniment barceloní.

Orange també ha confirmat que manté els plans de cara al Mobile i Vodafone ja munta el seu stand. L’automobilística SEAT té previst presentar a Barcelona la seva e-scooter. Nokia també prepara el seu stand a la fira.

Telefónica ha evitat comentar la situació.

Es manté el calendari

Tant des de l’organització del MWC com des del govern mantenen que el congrés se celebrarà del 24 al 27 de febrer, tal com està previst. Aquest divendres es reunirà el consell general de GSMA, que podria decidir què fer davant el degoteig de baixes.

Mentrestant, els operaris treballen en el muntatge del certamen a Fira Gran Via aliens a la incertesa sobre el congrés. A l’exterior de l’accés Sud, els treballadors construeixen el gran estand per on els visitants passaran els controls de seguretat i els dos passos elevats sobre el carrer de les Ciències i l’avinguda de Joan Carles I. Enguany, a la rotonda de davant l’hotel Porta Fira també s’erigirà una gran estructura relacionada amb el MWC 2020.

En paral·lel, diversos carrers de Barcelona com la Gran Via de les Corts Catalanes o el passeig de Gràcia ja llueixen banderoles anunciant el Mobile.

Cap raó de salut per desconvocar

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dimarts que “a dia d’avui no hi ha cap raó de salut pública que aconselli prendre alguna mesura d’ajornament o de no celebració” del Mobile World Congres (MWC).

En declaracions aquesta tarda al Congrés dels Diputats, Illa ha afirmat que els professionals del ministeri de Sanitat no veuen motius per cancel·lar el MWC pel coronavirus de Wuhan (COVID-19).

El titular de Sanitat ha destacat que prenen decisions basades en criteris de professionals sanitaris, fan seguiment diari del coronavirus, actuen en coordinació amb organismes internacionals i donen informació amb transparència. I ha remarcat que si hi hagués algun motiu que aconsellés prendre mesures excepcionals, les prendrien. “No ho dubtin”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha volgut enviar un “missatge de confiança” i ha garantit que el sistema de salut de l’Estat està “preparat per fer front a qualsevol eventualitat”.

També ha volgut destacar la coordinació amb les autoritats sanitàries autonòmiques. Illa ha explicat que dimecres a la tarda es reunirà amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i estudiaran mesures específiques per al MWC perquè es faci amb totes les garanties.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona