Salut

S’aixeca el doble confinament a Igualada

El govern demana desmuntar el control perimetral ja que la restricció és general

147 morts a la conca d’Òdena

Els Mossos d’Esquadra van desmuntar ahir els controls perimetrals que des del 12 de març tenien confinades unes 70.000 persones a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena per un brot de coronavirus que, segons les xifres del Departament de Salut, ha provocat 147 morts. El confinament específic es va començar a desmuntar després que el BOE publiqués, ahir, l’ordre d’aixecament a petició de la Generalitat. La resolució argumenta que el govern ha demanat reconsiderar el confinament perimetral per l’evolució de les xifres epidemiològiques als municipis afectats, però també per les noves restriccions del govern espanyol, que prohibeixen les feines no essencials. Una mostra de la fi del doble confinament és que els trens de FGC reprendran a partir d’avui la circulació entre les estacions de la Pobla de Claramunt i Igualada.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar ahir que no es donaran xifres específiques de la conca d’Òdena perquè les mesures de confinament són les mateixes que a la resta del país. Les últimes dades que Salut va fer públiques, divendres passat, reflectien que no s’havia registrat cap nova mort i que les defuncions es mantenien en 107. Sí que s’havien detectat 16 nous positius, per la qual cosa el nombre total arribava als 644.

L’alcalde d’Igualada i portaveu dels municipis afectats, Marc Castells, va afirmar dissabte que hi havia hagut 11 defuncions. Vergés va al·legar que Salut només donava dades “contrastades i oficials”, però va precisar ahir que la funerària Anoia els ha notificat els darrers dos dies una xifra de morts que situa en 147 el total a la conca d’Òdena des de l’inici del brot. La taxa de mortalitat ha estat nou vegades superior a la catalana.

LA DATA

12.03.20
dia
en què es va ordenar el confinament de la conca d’Òdena a causa d’un brot a diversos municipis.

L’hospital ja pot rebre pacients d’altres centres

Redacció

La situació de l’hospital d’Igualada està millorant i està tornant progressivament a la normalitat. Per aquest motiu ja no ha d’enviar pacients a altres centres propers com l’Hospital General de Catalunya per falta de capacitat assistencial. Fins i tot, segons han explicat des de l’hospital a l’Agència Catalana de Notícies, els pacients de l’Anoia que estaven ingressats en altres equipaments hospitalaris estan tornant i el centre igualadí ja té capacitat per assumir pacients d’altres hospitals amb una situació més complicada. L’hospital d’Igualada torna, doncs, a la seva capacitat assistencial de 225 llits, més l’ampliació de 75 llits i vuit d’unitat de cures intensives (UCI) més que s’ha fet.

Les dades de recuperació dels malalts afectats per la Covid-19 segueixen igualment la mateixa tendència positiva. El Departament de Salut va informar divendres que s’han reincorporat 171 sanitaris a l’hospital i s’han fet 42 contractacions des de l’inici del brot. 

A l’UCI de l’hospital d’Igualada hi ha ara ingressats 11 pacients, dels quals set estan intubats. El cap de setmana es van poder extubar dos pacients, que han de rebre l’alta aviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES