Salut

Microfibra que assegura els EPI a l’hospital d’Olot

L’aposta pionera per aquest teixit especialitzat assegura la dotació de material com les bates

El centre l’ha utilitzat també per fer mascaretes

L’aposta que el nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha fet per la microfibra –va ser-ne pioner i encara és un dels pocs al país que n’utilitza– i la bugaderia pròpia ha estat, ara amb la crisi del coronavirus, un element clau per no patir la manca d’alguns dels elements fonamentals dels equips de protecció individual (EPI). Per una banda, ha assegurat l’estoc de bates llargues quan, en molts centres, s’han hagut d’improvisar fins i tot amb plàstics, i ha reduït significativament els quilos de residus de material que pot estar infectat amb Covid-19. A més, la microfibra ha servit també per fer mascaretes.

La microfibra és un teixit que actua com a barrera entre el pacient, l’entorn i el professional, és a dir, que es tracta d’un teixit cent per cent barrera, ignífug, absorbent en les intervencions en moll, lliscant en les intervencions en sec, compleix la normativa europea i no genera residus hospitalaris. La roba d’aquest teixit es renta a la bugaderia de l’hospital amb un sistema especialitzat. La pandèmia ha obligat el centre a destinar més pressupost i recursos a la bugaderia i a doblar torns.

El gerent de l’hospital d’Olot, Josep Maria Padrosa, ha explicat que només van patir puntualment per la manca de guants llargs, però que ho van resoldre amb l’ajuda dels veterinaris de la ciutat. A més, ha remarcat que, gràcies a la col·laboració ciutadana, d’empreses i d’entitats, hi ha hagut una bona dotació d’equips EPI. De fet, el centre hospitalari ha rebut aportacions d’una seixantena de col·lectius, més les particulars. Padrosa ha afirmat que ara ja estan en una fase tranquil·la i que preparen la implantació de la normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA