Salut

Barcelona té 24 “petits brots controlats” després de triplicar fins a 458 els casos de Covid-19 l’última setmana

Colau prepara un ‘hotel salut’ i veu “insuficient” els 120 de rastrejadors

La ciutat de Barcelona gairebé va triplicar els casos de Covid-19 la setmana passada, passant de 164 a 458, sobretot entre els joves i persones de mitjana edat en trobades familiars i d’amistats. Els dos districtes amb més increment han estat l’Eixample i Sants-Montjuïc. En total hi ha 24 “petits brots controlats” de com a mínim quatre persones.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que la situació és “preocupant”, però “no alarmant” ni comparable amb la comarca del Segrià i ha manifestat que ha ofert col·laboració als ajuntaments d’aquesta zona afectada. En referència a la decisió d’un jutge de no donar validesa a les mesures de confinament decretades per la Generalitat, Colau no ha volgut “alimentar la polèmica”.

Així mateix. Colau ha ofert col·laboració a la conselleria de Salut i ha explicat que ha demanat la reunió de la comissió conjunta per tractar de l’afectació de la malaltia a la ciutat que voldria que es pogués fer com més aviat millor.

Això no obstant, l’Ajuntament ha decidit reactivar un dels anomenats ‘hotels salut’ per permetre el confinament adequat a alguns infectats, i ha demanat a la Generalitat que incrementi els 120 rastrejadors del coronavirus a tot Catalunya. En aquest sentit, Colau ha explicat que el dispositiu de la Generalitat per fer el rastrejament de persones afectades per la Covid-19 és insuficient.

Per la seva banda, la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha explicat que els nous casos de coronavirus detectats a la ciutat es reparteixen per tots els districtes de la ciutat i que no hi ha cap districte que destaqui amb una afectació especialment elevada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona