Salut

Salut no descarta donar suport al toc de queda que estudia l’Estat

El departament valorarà la mesura amb “criteris científics” quan el ministeri presenti la proposta

El secretari de Salut, Marc Ramentol, avisa que “els indicadors no conviden a l’optimisme” i demana “esforç i compromís“ a la ciutadania

El departament de Salut valora com una possibilitat que el govern espanyol apliqui el toc de queda a Catalunya per contenir la propagació de la pandèmia de Covid-19.
“És una mesura que nosaltres no ho hem descartat en cap moment; és una més de les possibilitats que té el govern de l’estat per contenir el creixement epidèmic”, ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, en la roda premsa setmanal per informar sobre la situació de la pandèmia a Catalunya.
Ramentol ha explicat que ha conegut la mesura pels mitjans de comunicació i que quan el ministeri posi “una proposta en ferm sobre la taula” l’estudiaran “amb criteris científics” per prendre una decisió.

El portaveu de Salut ha assenyalat que l’aplicació del toc de queda busca limitar la mobilitat i la interacció social generalment en la franja nocturna i que des d’aquest punt de vista no han “descartat” la mesura. Ha afegit que estan seguint els països on ja s’apliquen restriccions similars i creu que “serà interessant veure els resultats que n’extreguin”.

Pel que fa a les mesures per frenar els contagis de la Covid-19, ha considerat que aquelles relacionades amb la restauració eren “absolutament necessàries” però que en aquest moment “és massa aviat per valorar-ne l’impacte, ja que es van començar a aplicar divendres passat”. Ha reiterat que no descarten “cap mesura” per frenar la incidència de la pandèmia.

I és que Ramentol ha advertit que “els indicadors no conviden a l’optimisme”. El secretari de Salut ha assegurat que “el sistema sanitari està preparat” però ha admès que “pot ser insuficient per contenir aquesta segona onada de la pandèmia si no hi ha el compromís dels ciutadans”. És per això que ha demanat a la població “esforç” i “tornar a tancar files amb el sistema públic de salut i els seus professionals”.

La segona onada arriba a les residències
Aquesta segona onada de la Covid-19 ja ha arribat a les residències i Salut impulsarà diverses mesures per abordar-la. Ramentol ha avançat que es faran autotests a tot el personal de les residències després d’una formació amb un vídeo.

Durant quinze dies es limitaran les visites, de manera que els residents menys autònoms no podran sortir. A les residències verdes i taronges es permetrà una visita setmanal i a les vermelles les visites hauran de ser telemàtiques, ha explicat.

Hi ha vacunes de la grip per tothom
La sotsdirectora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Marta Chandre, ha garantit que no hi ha manca de vacunes, sinó que “pot ser que s’hagi produït un desajust puntual” causat per “la carència i la capacitat de les neveres que han de conservar la cadena del fred”.
“Tenim vacunes per tothom”, ha assegurat Chandre.
A més, ha defensat que encara hi ha temps. “Fins a mitjans o finals de desembre és període per poder-se vacunar, i per tant no hi ha motius perquè es provoquin aglomeracions ni es passi angúnies”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona