Salut

Coronavirus

L’Estat suma 52.000 casos més de Covid-19 des de divendres i ja supera els 35.000 morts

Els pacients de coronavirus ja ocupen gairebé un quart dels llits a les UCI

Fernando Simón adverteix que la pressió sobres els hospitals és “molt alta”

En els últims tres dies s’han registrat 52.188 casos de Covid-19 al conjunt de l’Estat, uns 17.000 cada dia des de divendres.

L’últim balanç del ministeri de Sanitat eleva el total acumulat de positius a 1.098.320, dels quals 5.217 s’han diagnosticat el dia anterior a l’informe.

El País Basc és el territori amb més casos confirmats en un dia, amb 891, seguit d’Aragó, que en té 762, Catalunya (633), Galícia (597), Navarra (501) i Madrid (370).

La incidència acumulada els últims 14 dies (casos diagnosticats per cada 100.000 habitants) és de 410,18, un augment de 48,52 punts des de divendres (361,66).

D’acord amb l’actualització d’aquest dilluns, la pandèmia ha provocat fins ara 35.031 defuncions, 279 més que divendres. Els últims set dies han mort 628 per la Covid-19, 27 menys que a l’anterior balanç.

En el mateix període han ingressat a l’hospital amb coronavirus 4.471 persones, de les quals 1.584 en les últimes 24 hores, i 299 pacients han ingressat a les unitats de cures intensives (UCI).

A dia d’avui hi ha 16.008 persones hospitalitzades pel coronavirus que ocupen un 13,72% del total de llits. A les UCI hi ha 2.163 pacients Covid-19 i la pressió de la pandèmia en aquestes unitats ja suposa el 24,24%.


Simón: “La situació és dolenta”
El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha alertat que la pressió sobre els hospitals “és molt alta”. En aquest sentit, ha apuntat que “si la incidència continua creixent en aquests 15 dies és molt possible que a la tercera setmana de novembre tinguem una situació molt crítica a les UCI”.

El portaveu de Sanitat ha alertat que “la situació” de la pandèmia a l’Estat “és dolenta i evoluciona molt desfavorablement”. Simón ha constatat que la situació a Europa “també és molt dolenta” i la majoria de països de l’entorn “tenen xifres molt preocupants”. L’expert ha reconegut que aquesta circumstància “no afavoreix la situació a Espanya” i que “encara que fem un esforç important, la situació al voltant del país posa en risc que puguem controlar unilateralment l’epidèmia”.

Preguntat per la necessitat de prorrogar l’estat d’alarma durant mig any, Simón ha argumentat que els països europeus s’enfrontaran aquests mesos de tardor i hivern a una segona onada de la pandèmia “potser més gran” que la de la primavera passada. “Pel que fa a la xifra de casos detectats serà molt superior”, ha augurat. Segons ell, “si tot va molt bé, no podrem vacunar a grans grups de població fins almenys la primavera de l’any vinent”.Baixen els ingressos als hospitals i a les UCI mentre es registren 82 morts

barcelona

Baixen a 881 els grups escolars confinats

Barcelona

El director dels Mossos afirma que el pis de Ciutat Vella no es va ocupar per viure-hi i hi veu “voluntat de tensionar”

barcelona
el contrapunt

Reobertura amb peus de plom

Barcelona

El Síndic veu en risc el vot el 14-F i demana canvis legals

Redacció
MARÍA NEIRA
DIRECTORA DEL DEPARTAMENT DE SALUT PÚBLICA I MEDI AMBIENT DE L’ORGANITZACIÓ MUNDIAL DE LA SALUT

“Esperem una campanya de vacunació mai vista en la història”

Barcelona

Recuperant el pols

Girona

Al gener es podran posar les primeres 175.000 vacunes

barcelona

El govern no obeirà el TSJC i no pagarà les escoles que separin

BARCELONA