El personal del CAP de Banyoles manté que el trasllat a la Salus ha estat imposat per l'ICS

Els professionals envien un escrit a la consellera de Salut

Quaranta-cinc professionals del CAP de Banyoles, bàsicament metges i infermeres, han subscrit un manifest adreçat a la consellera de Salut, Marina Geli, que ahir van presentar als serveis territorials de Salut a Girona. A més de reiterar el seu desacord al trasllat «forçat» de l'atenció continuada a la Salus Infirmorum, i en contra de les declaracions que recentment va fer la consellera de Salut sobre l'acord majoritari que hi havia sobre aquest tema amb els professionals, els autors de l'escrit asseguren que «la decisió s'ha pres de manera unilateral pels responsables de l'ICS, sense haver respectat els procediments legals que s'han de seguir pel que fa als canvis de condicions de treball dels empleats».

Altres motius

Els autors de l'escrit diuen «no a l'hospitalcentrisme de l'atenció primària de salut» i recorden que són «professionals i especialistes d'atenció primària amb ànim de continuar desenvolupant les tasques que els són pròpies en un entorn, unificat, extrahospitalari». Asseguren que la mesura de concentrar l'atenció continuada a la Salus «sols té un efecte aparador, ja que pretén potenciar l'activitat assistencial sense fer cap tipus d'inversió i a còpia de precaritzar les condicions laborals dels treballadors». Consideren que el trasllat «és una manera encoberta de donar viabilitat financera a proveïdors públics amb activitat privada». Addueixen, a més, que dificulta i contradiu el pretès projecte d'autonomia de gestió dels equips d'atenció primària (EAP) i finalment argumenten que el trasllat a la Salus –un centre de l'Instituto de Religiosas de San José de Girona– «vulnera les creences dels treballadors de l'ICS, que han optat per treballar en un entorn laic».

La consellera Geli va manifestar que era de sentit comú unificar els dos punts d'atenció continuada del Pla de l'Estany i es va mostrar sorpresa amb la reacció dels professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella