Salut

Alemanya mantindrà les restriccions i compensarà els negocis afectats

Atorgarà un 75% de la facturació perduda

Les limitacions s’allargaran cinc mesos

Un anunci del govern genera debat sobre la ganduleria subvencionada

Fomenta el govern alemany la ganduleria? Un anunci subvencionat, on un imaginari jubilat del futur explica en què va consistir ser un heroi l’hivern del 2020 –“A no fer res, absolutament res”, diu, entre imatges del jove que va ser, tirat al sofà, avorrit i obedient a la recomanació de no sortir de casa–, ha obert la caixa dels trons sobre l’estratègia davant la pandèmia.

L’anunci va fer-se viral ràpidament, entre elogis al sentit de la ironia i crítiques a la imatge del jove obedient al dictat de no fer res. La pregunta de fins a quin punt s’està subvencionant no fer res venia, fins ara, de la ultradreta. En comptes d’endeutar-se i regalar subvencions, el que ha de fer el govern és obrir l’activitat econòmica, va denunciant Alternativa per Alemanya (AfD), la tercera força al Bundestag (Parlament).

L’endemà de decidir-se un nou tancament de la restauració, la vida nocturna, els gimnasos i la cultura –com a mínim durant tot el novembre– el ministre de Finances, Olaf Scholz, ha posat en marxa un nou paquet d’ajuts –10.000 milions d’euros– per als negocis que hauran de tancar. Se’ls compensarà amb un 75 % del que van facturar l’any passat en aquest període, va dir. Des del bloc conservador d’Angela Merkel s’ha dit que amb això no se salvarà el món de la cultura, que no n’hi ha ni per començar. El sector de la gastronomia també adverteix que, si es mantenen les restriccions, un 70% dels bars i restaurants petits o mitjans tancaran per sempre. Les restriccions que va pactar Merkel amb els líders regionals, a finals d’octubre, es perllongaran com a mínim tot el novembre. Avui, dilluns, hi ha una segona reunió virtual de la cancellera amb els poders regionals, en què no s’esperen canvis. El ministre d’Economia, Peter Altmaier, ha advertit que hi haurà restriccions, ni que sigui menys dures, durant quatre o cinc mesos més.

Una majoria de la població sembla conformar-se. Un 58% dels ciutadans troben correctes les restriccions, un 24% creuen que haurien de ser més radicals i un 14% les troben desproporcionades. La corba dels nous contagis s’ha desaccelerat. Però la incidència acumulada per set dies i 100.000 habitants està en els 141 contagis. Molt per damunt del límit de 50 contagis setmanals per 100.000 habitants a partir del qual s’entra en la definició de zona de risc. Mentre no es baixi a aquest nivell es mantindran les restriccions. I les compensacions a aquells qui no puguin treballar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS