Salut

Estat Espanyol

La soca més contagiosa de la Covid-19 arriba des del Regne Unit a Madrid

La soca més contagiosa de la Covid-19, detectada al Regne Unit, s’està escampant ja per Europa. La Comunitat de Madrid va confirmar ahir que ha detectat quatre casos de la variant britànica del virus. A més hi ha tres casos sospitosos més que estan pendents de confirmació. Segons va detallar el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, els serveis de microbiologia de la sanitat madrilenya han confirmat tres casos d’una mateixa família –pare, mare i germana–, el fill de la qual va viatjar amb avió des del Regne Unit a meitat de la setmana passada, seria el cas índex. No obstant això, el seu positiu en aquesta nova soca no ha pogut confirmar-se en mancar aquest de PCR.

Les autoritats sanitàries de Suècia i França també van informar ahir de la detecció d’un primer cas de persona contagiada amb la nova variant del coronavirus originat al Regne Unit. A Suècia es tracta d’una persona que va entrar al país procedent de la Gran Bretanya i ha quedat aïllada quan ha entrat al país, segons van indicar les mateixes fonts. A França, el primer cas de la soca britànica del coronavirus va ser detectat a un pacient de Tours, un francès resident al Regne Unit, que va resultar positiu i les anàlisis van mostrar que contenia la nova soca. L’home havia arribat a França a través del tren que creua el canal de la Mànega el dissabte de la setmana passada, el mateix dia en què el primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar un nou confinament de la població. Dos dies més tard va ser ingressat a l’hospital de Tours, al centre del país, on se li va practicar un test que va resultar positiu.

Entre els primers països on s’havia detectat un contagi amb aquesta soca hi havia Dinamarca, poc després d’activar-se l’alarma per la situació al Regne Unit. També hi ha contagis als Països Baixos i a Alemanya, on dijous es va informar d’un primer cas amb aquesta variant en una ciutadana que tornava del Regne Unit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ