Salut

La incidència de la Covid-19 s’eleva a 522 casos per cada 100.000 habitants

Sanitat notifica 35.878 nous casos i 201 morts

L’ocupació de les UCI s’apropa al 30%

La incidència acumulada de casos de Covid-19 en 14 dies ja supera el mig miler en per 100.000 habitants a tot l’Estat espanyol, una xifra que duplica el nivell de risc extrem, que és de 250 casos.

L’últim balanç del ministeri de Sanitat situa el total de contagis en els 2.211.967 casos, 35.878 més que el dia anterior, dels quals 16.676 s’han diagnosticat en les 24 hores anteriors a l’informe i 245.824 en els últims 14 dies.

Aquestes xifres situen la incidència acumulada de les últimes dues setmanes en 522,74 casos per cada 100.000 habitants, 29,86 punts més que ahir.

Del milió de proves PCR o d’antígens practicades en aquest període, el 16,63 %han estat positives.

També continua la tendència a l’alça de la pressió hospitalària. Aquest dijous hi ha 18.924 persones hospitalitzades, 709 més que ahir, que suposen el 15,14% de la capacitat del sistema. A les unitats de cures intensives hi ha 2.849 ingressats (105 més que ahir), que ocupen el 28,46% dels llits disponibles. En les últimes 24 hores han ingressat als hospitals 2.700 persones i 1.949 han rebut l’alta.

Des de l’inici de la pandèmia fins avui han mort 53.079 persones, 201 més que dimecres. 774 d’aquestes defuncions s’han produït en els darrers set dies.


Més vacunació, menys mortalitat
El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha admès que la incidència d’aquests 14 dies es continua mantenint alta “amb el pes de les d’aquestes darreres setmanes”, que han coincidit amb el relaxament d’algunes restriccions de mobilitat per les festes de Nadal.

En aquest sentit, s’ha referit al “canvi significatiu de tendència” que s’observa entre els dies 8 i 9 de gener, “amb períodes de transmissió alta molt curts, aproximadament una setmana”, que coincideixen amb el final de l’any.

És per això que s’ha mostrat optimista respecte de poder controlar aquest increment amb les “mesures contundents” que s’estan aplicant aquests dies.

Simón ha valorat que la velocitat de l’increment s’ha estabilitzat en un augment de 26-28 punts els últims dos dies. “Esperem que aquest increment es mantingui i es vagi reduint progressivament en les properes setmanes.

El portaveu de Sanitat ha reconegut que la situació als hospitals és “complicada” i que s’ha produït un augment que ha estat molt ràpid.

Respecte de l’augment de les defuncions els últims dies, ha comentat que es podia esperar perquè és una dada que s’observa dues o tres setmanes després que comencin els increments de la transmissió.

A més, ha assenyalat que la letalitat es manté en l’1 % i ha augurat que començarà a baixar a mesura que avanci la vacunació dels col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit, ha destacat que ja s’ha administrat la vacuna a la majoria de les persones a qui es volia fer-ho a les residències.Espanya registra 6.037 nous positius de coronavirus i 254 defuncions més en les darreres 24 hores

Madrid
Ciència

Mart com mai l’has vist

Barcelona
Coronavirus

Catalunya defensa les reunions de fins a sis persones

Barcelona

L’AMPA reclama que no es tanqui l’Escola Sant Joan Baptista

barcelona

Girona trasllada el Sant Jordi a La Copa

Girona

Itàlia bloqueja un enviament de vacunes d’Oxford-AstraZeneca a Austràlia

Brussel·les

Salut actualitza el protocol d’actuació a les residències i flexibilitza més visites i sortides

barcelona

Entitats feministes criden a mobilitzar-se el 8-M: “Som un moviment imparable”

Barcelona

Alemanya recomana la vacuna AstraZeneca per als majors de 65 anys

Berlín