Salut

La cinquena onada ja ha deixat un centenar de morts a la regió

Fins a 2.228 persones han mort a causa de la Covid-19 a la regió sanitària des de l’inici de la pandèmia

Actualment 124 persones estan ingressades als hospitals i 39 són a les UCI

A principis de juliol, exactament el dia 3, el nombre de defuncions a la regió sanitària de Girona a causa de la Covid-19 era de 2.124 persones. En aquelles mateixes dates, però, ja es donava per fet que la cinquena onada havia arribat, tot i que encara no era del tot visible als centres hospitalaris. Ara, gairebé dos mesos després, la xifra de defuncions a causa de la Covid-19 ja és de 2.228 en aquesta regió; és a dir, un centenar més que un mes i mig abans, la qual cosa deixa ben visible l’impacte de la cinquena onada a les comarques gironines, segons s’extreu del portal Dades Covid del Departament de Salut. Aquest mateix portal també constata que el pic dels ingressos va ser cap a finals de juliol –amb un màxim de 203 persones ingressades als centres sanitaris–, mentre que actualment, segons les últimes dades, són 124 les persones ingressades. En el cas de les UCI, el pic de la cinquena onada es va registrar entre finals de juliol i principis d’agost, amb un màxim de 68 ingressats el 2 d’agost, mentre que ara en són 39.

Segons les últimes dades, els casos confirmats acumulats a la regió són 101.357 si es tenen en compte totes les proves. El risc de rebrot de mitjana a la regió ha baixat també 17 punts, fins a 221, per sota dels 287 de la setmana del 13 al 19 d’agost. Tot i això, hi ha poblacions, com ara Salt, on la taxa és molt més elevada, ja que se situa en 606.

En les últimes hores també s’han administrat 10.554 noves dosis de la vacuna contra la Covid-19. Des de l’inici de la campanya s’han posat 5.667.868 primeres dosis, 2.131 més respecte al balanç anterior i 4.634.813 de segones, 8.423 més. La pauta completa la tenen 5.240.391 ciutadans, 8.874 més.

LES XIFRES

2.228
persones
han mort a la regió sanitària a causa de la Covid-19, segons el portal Dades Covid.
124
persones
continuen ingressades als centres sanitaris gironins.

Vacunació a Blanes sense cita

L’equip d’assistència primària (AEP), que des de principis d’any s’està encarregant de les vacunacions Covid a Blanes, ha preparat per aquesta setmana tres jornades més sense cita prèvia. Serà al Local Social de Mas Enlaire, a la plaça 11 de Setembre, on s’estan fent de manera ordinària des de fa mesos. Les tres jornades sense cita prèvia es faran: avui i divendres 3 de setembre de 15 a 19 h; a més del dijous dia 2 durant tot el dia: al matí de 9 a 13 h i a la tarda de 15 a 19 h. Tots tres dies, simultàniament a les programades que es fan cada dia.

D’altra banda, des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es va informar ahir que arran de l’estabilització de casos de Covid-19 als hospitals de la Corporació, a partir d’aquest dimecres 1 de setembre es recuperen les visites de familiars als pacients no-Covid ingressats als hospitals de la Corporació, Blanes i Calella. Segons la Corporació, es permetran les visites en horari de 12 a 14 h; només podrà entrar un acompanyant per pacient i sempre haurà de ser la mateixa persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva