Salut

L’hospital de Figueres deriva pacients a altres centres

Els centres sanitaris continuen adaptant-se a l’increment de pacients amb covid-19 i de pacients amb problemes respiratoris per la grip

El risc de rebrot, per sobre dels 700 punts a la regió

L’increment de la pressió assistencial per la crescuda del nombre de pacients afectats per la covid-19, juntament amb l’augment de pacients amb problemes respiratoris per la grip i les baixes entre els professionals, va fer que l’hospital de Figueres anunciés ahir que ha començat a traslladar pacients a la clínica Santa Creu de Figueres i a l’hospital d’Olot, tal com ja s’havia fet en altres onades de la pandèmia de la covid. Aquesta és una de les mesures que el centre ha posat en marxa davant l’augment de la pressió assistencial i de les baixes entre els professionals provocades pel coronavirus. Ahir, els centres de la Fundació Salut Empordà tenien 36 pacients ingressats per coronavirus i 16 professionals positius. De fet, al conjunt de la regió sanitària de Girona, i segons dades del portal de Salut Dades Covid, fins ahir al matí hi havia als centres gironins un total de 145 persones ingressades, 39 de les quals a les UCI. Pel que fa al risc de rebrot, se situa en 704 a la regió sanitària.

L’hospital de Figueres també va anunciar ahir que continua amb les desprogramacions d’intervencions, proves i visites. Així, diu, tal com ja s’ha fet en els últims mesos, no es fa una anul·lació general de l’activitat de les sales d’operacions, sinó que diàriament es revisen les operacions programades per valorar quines es poden ajornar, mantenint sempre les que són urgents i oncològiques. D’altra banda, si la pressió assistencial ho requereix, el centre utilitza parcialment la unitat de cirurgia sense ingrés (UCSI) com a suport al preingrés. Aquest espai reservat pot acollir fins a vuit pacients, els quals estan en espera de poder ser traslladats a una habitació de la planta d’hospitalització.

LA XIFRA

145
pacients
ingressats per covid-19 hi ha als centres sanitaris gironins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES