Salut

Blanes homenatjarà als donants de sang amb un mural artístic

Coincidint amb el Dia Mundial dels Donants, avui s’ha donat a conèixer la campanya que es farà a la Biblioteca, on es tornaran a fer les donacions de sang del 15 al 17 de Juny

Un dels indrets d’arreu de Catalunya on cada any hi ha un major nombre de donacions de sang és a Blanes. Per aquest motiu, l’Ajuntament vol homenatjar als homes i dones que periòdicament contribueixen a ajudar als demés. L’homenatge es traduirà en un mural artístic que lluirà en una de les façanes de la biblioteca comarcal de Blanes, on s’acullen les campanyes de donació de sang que regularment s’organitzen en el municipi.

Mural Artístic a la Biblioteca Comarcal

El mural que es vol crear a la Biblioteca Comarcal està dissenyat per l’artista blanenca Sònia Luna, i de moment no es vol que transcendeixi massa quina forma tindrà. El què sí s’ha fet públic és que, per confeccionar-lo, es demana la col·laboració ciutadana. Aquesta consisteix en escriure en un paper, del puny i lletra de qui vulgui participar-hi, la paraula que simbolitzi per a aquesta persona què és donar sang.

Participació ciutadana

Des de demà i fins al 15 de juliol, es pot anar al vestíbul de la biblioteca comarcal de Blanes i escriure la paraula triada en uns folis disposats per aquest objectiu. Un cop escrita la paraula, s’ha de dipositar en l’urna que hi ha instal·lada, perquè a partir del 15 de juliol, quan es tanqui la campanya, es faci la tria de les paraules que l’artista reproduirà amb la pròpia cal·ligrafia de qui l’hagi escrit.

La previsió és que durant l’estiu l’artista Sònia Luna treballi en el tros de façana on anirà el mural per poder-lo inaugurar de cara a la tardor. Cal dir que, perquè sigui més entenedor, el conjunt artístic també inclourà una explicació simbòlica.

Campanya de donació de sang

Aquesta tercera setmana del mes de juny és quan s’acostuma a fer la campanya de donació de sang ordinària pel que fa al calendari habitual de donacions que es fan al llarg de l’any.

La campanya es farà del 15 al 17 de juny: dimecres està restringida a donació de plasma, mentre que dijous i divendres serà per donar sang. Dijous l’horari serà a la tarda, de 16 a 20 h, mentre que divendres serà tot el dia: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell