Salut

Gastronomia

El passatge gurmet

Vuit restaurants gastronòmics i dues cocteleries de gran prestigi estan situades al petit passatge de la Concepció, que uneix el passeig de Gràcia amb la rambla de Catalunya

Destaca el Mordisco, el primer restaurant de disseny de Barcelona

El passatge de la Concepció, davant de la Pedrera i que uneix el passeig de Gràcia amb rambla de Catalunya, és un dels carrers més petits que acumula més restaurants gastronòmics de la ciutat. El restaurant que va a fer popular aquest passeig va ser el Mordisco, el primer restaurant de disseny, el primer que no semblava un restaurant, amb taules compartides, que va obrir abans dels Jocs Olímpics, quan Barcelona començava a reivindicar-se, i que es va fer famós per un cartell de Javier Mariscal. Un restaurant que va ser el primer projecte de l’empresària Rosa Esteve i el seu fill Tomás Tarruella, fundadors del Grup Tragaluz, que van renovar el sector de la restauració a la capital catalana. Al Mordisco es reunia la beatiful people de la Barcelona preolímpica. Avui, continua sent un lloc on menjar bona cuina mediterrània, de molta qualitat i proximitat, un local que continua presidit pel dibuix de Mariscal que el va fer famós i amb una façana imponent amb lletres “mossegades”, obra de Mario Eskenazi (dissenyador, entre d’altres, del logotip del Banc de Sabadell i de les ampolles del perfum exclusiu de Santa Eulàlia).

Pràcticament al davant del Mordisco però a l’altra banda del carrer –entrant pel passeig de Gràcia, a una de les cantonades hi ha la botiga Santa Eulàlia i a l’altra, Dolce&Gabbana–, hi ha el Tragaluz i, paret per paret, El Japonès, del mateix Grup Tragaluz. El Tragaluz va ser, després del Mordisco, un dels primers restaurants de moda que es va obrir a la Barcelona olímpica, quan la ciutat va transformar-se en una urbs de disseny. La seva cuina moderna i innovadora va convertir aquest restaurant en un referent de la ciutat, perquè aleshores no n’hi havia pràcticament cap com aquest. Allà, t’hi podies trobar des la gent que anava o sortia del cinema Casablanca, als jardinets de Gràcia, fins a, uns anys més tard, el mateix Woody Allen quan va venir a la capital catalana a rodar Vicky Cristina Barcelona. El restaurant El Japonès, de cuina asiàtica d’alta qualitat, hi toca paret per paret.

I al davant hi ha el Harry’s, amb una entrada espectacular plena de testos i plantes altes, que sembla una entrada de restaurant de Nova York. El Harry’s, un restaurant de cuina italiana (per tant, també pizzeria, expert en agliata, pappardelle i tiramisús). Pertany al grup Isabella’s, que té, entre d’altres, l’hotel Isabella’s House i els restaurants Bella’s, Julieta’s, Valentina’s, Gala, Carmina, Casa Isabella i Anita’s.

Destaca en aquest passatge gurmet el Pur, del xef Nandu Jubany (que té una estrella Michelin pel seu restaurant Can Jubany de Calldetenes), i, al pis de baix, l’Impur, que és una cocteleria del mateix Jubany. El Pur va obtenir, aquest mes de febrer, un sol Repsol. Després d’haver tancat durant la pandèmia, el novembre del 2021, el Pur va tornar a obrir amb la cuina d’alta qualitat i els millors productes de temporada de proximitat. L’Impur, la cocteleria de la casa, obre a partir de les cinc de la tarda i fins a les dues de la matinada. Els còctels d’autor que s’hi serveixen tenen sabors de tot el món, sense oblidar els ingredients propis de la Mediterrània.

Carles Gaig i el Petit Comitè

Destaca també en aquest carrer el Petit Comitè, un establiment d’alta gastronomia que, primer, va estar en mans de Fermí Puig, després, de Nandu Jubany i ara ho està del xef Carles Gaig, un dels més prestigiosos de casa nostra, que té una estrella Michelin pel seu restaurant Can Gaig, a l’Esquerra de l’Eixample.

Davant del Petit Comitè hi ha el Boca Grande, que té una gran carta d’arrossos i peixos, i el Boca Chica, al costat, que és la cocteleria de la mateixa casa. Aquesta cocteleria és una de les que destaca The World’s 50 Best Restaurants& Bars de Barcelona, la llista que ha posat al cim dels millors bars del món els barcelonins el Paradiso, el Sips i el Two Schmucks. The World’s 50 Best Bars descriu el Boca Chica com un dels bars més glamurosos de la ciutat i en destaca “la sensació colonial del vell món, amb caps de cérvol, catifes perses i fotografies antigues a les parets que atrauen, diu, els “més cool” de la ciutat.

Tanca el carrer –on també hi ha la seu de Turisme de Barcelona– el Cafè de l’Arquitecte, que ara mateix porta el xef Jorge Aranda. Aquest és el restaurant de l’hotel Sagnier, a què també es pot entrar per la rambla de Catalunya. El majestuós edifici el va construir Enric Sagnier el 1892 perquè fos casa seva i el seu estudi d’arquitectura, i avui és un hotel de luxe. Però, si s’entra pel passatge de la Concepció, hi ha un bar on cada dia es pot esmorzar sense exclusivitats.

2
xefs
amb estrella Michelin, Nandu Jubany i Carles Gaig, tenen establiment en aquest carrer: el Petit Comitè i el Pur.
2
restaurants
d’aquest passatge tenen, a més a més, la seva cocteleria. El Pur té l’Impur i el Boca Grande té el Boca Chica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona