Salut

cerdanyola del vallès

Salut inicia una campanya per totes les universitats per prevenir el suïcidi

“El suïcidi és la primera causa de mort entre persones d’entre 15 i 44 anys, aplega l’edat universitària, una etapa en què hi ha una gran sociabilitat, però també pot significar estrès i situacions difícils de compartir.” Són paraules del conseller de Salut, Manel Balcells, ahir a la Universitat Autònoma de Barcelona, en la presentació de la campanya Trio la vida. Es tracta d’unes jornades que es faran a totes les universitats catalanes per prevenir el suïcidi entre els més joves. En concret, es posa a l’abast d’aquesta població una fira d’entitats de salut mental, tallers de detecció i prevenció del risc de suïcidi, xerrades, documentals i una instal·lació interactiva que recull testimonis. Segons Balcells, “amb eines cap als docents i esforços dins de la universitat serem capaços que la prevenció sigui efectiva”.

Les jornades han començat a caminar a la UAB però al llarg de tot el curs passaran per la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat de Girona (UdG), a més de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en format virtual. En el marc de les jornades, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) donarà a conèixer la tasca que es fa des del 061 Salut Respon amb la Taula de Prevenció del Suïcidi. A més, dues psicòlogues i una infermera especialitzada en salut mental que treballen a la Taula de Prevenció del Suïcidi del 061 seran presents en l’itinerari per atendre els estudiants.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/14-salut/2338261-salut-inicia-a-la-uab-una-campanya-per-prevenir-el-suicidi.html

2338261



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona