Salut

salut

La vacunació contra la grip i la covid a la Catalunya Central, lenta

La Catalunya Central es troba a la cua en la vacunació de la grip i la covid amb 100.000 dosis administrades. D’aquestes, 40.112 han estat contra la covid (un 24,5%) i fins a 58.207 contra la grip (un 32,4%). Amb aquestes xifres, la Regió Sanitària es troba per sota de la mitjana de Catalunya i, en concret, en referència a la covid és la regió sanitària amb un percentatge més baix de vacunats. Per tot plegat, els responsables de la regió han fet una crida a vacunar-se tenint en compte que “els virus respiratoris han arribat amb força a Catalunya i estan tenint una incidència als sistemes assistencials”.

Pel que fa a les comarques, en total a Osona s’han administrat 14.081 vacunes contra la covid (22,73%) i 20.852 contra la grip (30,44%). A la zona del Bages, Solsonès i Moianès els vacunats contra la covid han estat 21.548 (25,33%) i de la grip 31.061 (33,29%). Finalment, al Berguedà s’han vacunat de la grip 4.483 persones (26,43%) de la covid i 6.294 persones (35,34%) de la grip.

La gerent de la RSCC, Alba Oms, recorda que la campanya és vigent i que l’administració de la vacuna de la Covid-19 i la grip a la població és “important per poder garantir una bona cobertura i evitar majors incidències als sistemes d’urgència dels centres de salut”. La campanya es va encetar a finals de setembre amb la vacunació de la població més vulnerable: les persones que viuen a residències de gent gran, les que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. Com s’ha fet en els darrers anys, unes setmanes després s’ha ampliat a la resta dels col·lectius.

Pel que fa a la immunització contra el VRS que enguany s’ha posat en marxa al sistema de salut de Catalunya, el departament informa que les dades a la Catalunya Central són “molt bones” i tenen els seus efectes positius en els sistemes d’emergència. La campanya d’immunització en nadons es va posar en marxa a l’octubre i s’allargarà fins al mes de març. A la Catalunya Central, un 86,61% de nens i nenes han rebut la immunització, una cobertura per sobre de la mitjana de Catalunya.

El VRS és un virus altament contagiós que es dissemina amb les secrecions nasofaríngies de les persones infectades o mitjançant les gotes de saliva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA