Salut

SALUT

El programa «Girona, territori cardioprotegit» arriba als 1.060 aparells

Des que es van instal·lar els primers desfibril·ladors del programa “Girona, territori cardioprotegit”, l’any 2011 fins ara, s’han recuperat 92 persones en el moment de l’aturada cardíaca utilitzant algun del miler de desfibril·ladors de la xarxa que Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, ha implantat i gestiona arreu de la demarcació. En aquests 12 anys, s’han registrat 828 usos dels DEA (desfibril·ladors externs automatitzats), fins a 15 de desembre de 2023.

En total, i després de la darrera ampliació que va suposar la segona fase del projecte iniciada l’octubre de 2022, els municipis gironins compten amb 1.060 aparells, dels quals 611 estan ubicats a l’espai públic, dins de cabines adherides a façanes d’equipaments de places i carrers dels 221 municipis gironins. A aquests cal afegir-hi els 334 DEA mòbils, que van dins els vehicles dels cossos d’emergències (policies, protecció civil, Mossos d’Esquadra...). A més, el programa compta amb 115 unitats DEA que cedeix puntualment per a cardioprotegir esdeveniments concrets, com ara proves esportives o actes socioculturals, amb una important assistència de públic.

Crèdit extraordinari

El ple de la Diputació de Girona del mes de març d’aquest any va aprovar un crèdit extraordinari de 875.000 euros amb el que Dipsalut ha renovat 251 desfibril·ladors més. Les tasques de renovació dels primers aparells implantats als espais públics varen acabar aquest 5 de desembre, i es té previst que continuïn l’any que ve. Amb aquestes xifres la demarcació de Girona es converteix en el territori cardioprotegit més gran d’Europa, i actualment és un referent en l’àmbit europeu.

El darrer cas de persona recuperada gràcies a la utilització d’un desfibril·lador del programa “Girona, territori cardioprotegit” ha passat a Sant Antoni de Calonge, al Baix Empordà. Va tenir lloc el 26 de setembre, quan un home de 60 anys va patir un desmai a la via pública i la Policia Local de Sant Antoni de Calonge el va poder recuperar gràcies a un DEA mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins