Salut

salut

Balcells: “Hi ha pressió assistencial, col·lapse no”

El conseller de Salut diu que “el pic de l’epidèmia de grip serà aquesta setmana o la vinent”

El conseller de Salut, Manel Balcells ha assegurat en una entrevista als Matins de TV3 que actualment “hi ha pressió al sistema sanitari, però col·lapses no”. Balcells ha negat que la situació als serveis d’urgències dels hospitals sigui crítica com han denunciat alguns sindicats sanitaris i ha garantit que “a tothom se l’aten“ i que la situació és pitjor en aquelles ciutats “on no hi ha un CUAP ap prop”.

Pel que fa al pic de l’epidèmia, Balcells ha augurat que arribarà “aquesta setmana o la setmana vinent”, però ha recordat que “després hi haurà una mica de rèplica” i per tant que la vacunació continua sent recomanable “per protegir la gent més vulnerable i els professionals”. El conseller ha atribuït la davallada en la vacunació a una “certa relaxació de la població” i s’ha mostrat disposat a “comentar-ho amb Salut Pública i si cal canviar l’estratègia canviar-la per arribar a més gent” perquè una prova de la importància de vacunar-se, segons Balcells, és que “dos de cada tres persones qua han ingressat a l’hospital no estaven vacunades”. “Haurem d’analitzar per què la gent no s’ha vacunat tant”, ha dit el conseller.

Més enllà del ple de la Interterritorial de Salut, Balcells ha explicat que tenen una reunió bilateral amb la ministra el 2 de febrer, on plantejaran el tema de l’infrafinançament, “que és un tema latent”. Balcells ha insistit que el pressupost de Salut hauria de tenir uns “ 3.500 milions d’euros més anuals per arribar a una situació d’equilibri i més diners encara si volem millorar la situació del professionals”.

Pel que fa a la situació actual de l’epidèmia, Balcells espera que demà dimarts s’arribi a les 10.000 visites a urgències, una mica menys que el sostre d’anys de prepandèmia on la incidència de les infeccions va arribar als 400 casos per 100.000 habitants (les últimes dades de la setmana passada són de 153 casos per 100.000 habitants). Actualment, segons el conseller, “el 60% de les perosones que van a urgències a un hospital son de grau lleuger”.

Balcells confia que la situació millori a partir d’ara perquè “han acabat les vacances de professionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat