Salut

SALUT

Cossos policials i Bombers reben formació en reanimació cardiopulmonar pediàtrica

Un equip de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha assessorat una seixantena de grups

L’objectiu principal és donar-los eines perquè puguin actuar davant d’una urgència

Un equip de professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha impartit per primera vegada formació a prop d’una seixantena de cossos policials (policia local i Mossos) i Bombers sobre reanimació cardiopulmonar (RCP) pediàtrica. Els agents pertanyen tant a les dues comarques com a altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’equip, integrat per pediatres, infermeres pediàtriques, infermeres i metges del servei d’Urgències i tècnics del SEM, també han ensenyat als agents com fer un ús correcte del desfibril·lador extern automàtic (DEA) i com s’ha de desobstruir la via aèria. En el cas dels menors, tal i com apunten fonts del CSMS, se sap que la principal causa d’aturada cardiopulmonar té origen respiratori. És per això que amb aquesta iniciativa es busca dotar aquests professionals de coneixements bàsics perquè estiguin preparats en el cas que hagin d’atendre un infant en una situació d’emergència a l’espera que arribin els professionals més especialitzats. Una de les coordinadores del grup, la doctora . Yaiza Hernández, pediatra, explica que no és el mateix realitzar una maniobra de reanimació en adults que en infants, i és que en aquest segon cas hi ha unes peculiaritats que cal conèixer bé. “Per a nosaltres és important i ens ajuda molt que professionals com policies locals o bombers puguin tenir unes mínimes eines i actuar amb seguretat i confiança en un moment donat”, afegeix.

La formació ha constat d’una primera part teòrica i una altra de pràctica, en la qual s’han organitzat diferents grups i cada professional de la Corporació ha ensenyat a fer les maniobres pertinents amb maniquins. Així mateix, els participants també han pogut practicar en petits escenaris preparats prèviament. Aquest projecte s’ha dut a terme aquest desembre passat en dos espais diferents: la Fàbrica Llobet i Guri de Calella i el Parc de Bombers de Pineda de Mar i està previst que tingui continuïtat aquest mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona